Hvad nu, Olsen? Her er alternativerne til Eriksen

Med Christian Eriksen ude med skade er Morten Olsen tvunget i tænkeboks. Ekstra Bladet lister her alternativerne

Olsen må kigge andre veje, nu hvor Christian Eriksen er skadet. En af erstatningsmulighederne er transfer-ombejlede Pione Sisto. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Olsen må kigge andre veje, nu hvor Christian Eriksen er skadet. En af erstatningsmulighederne er transfer-ombejlede Pione Sisto. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Siden debuten mod Østrig for fem et halvt år siden har Christian Eriksen været ét af Morten Olsens faste holdepunkter.

Danmark har siden den forårsdag i marts spillet 58 landskampe, hvor kreatøren i den periode kun har mistet – imponerende – fem kampe. Tottenham-profilen går glip af en af de sjældne kampe på fredag, når Danmark må undvære ham, og landstræner Morten Olsen må finde alternativer til pladsen i venstre angrebsside. Som det fremgår her har Morten Olsen flere muligheder.

Han kan vælge den sikre at spille med Michael Krohn-Dehli, der i flere år optrådte på venstrekanten. Men det giver ham så udfordringer centralt på midtbanen.

 - Vi har valgt, at Christian er i hænderne hos dem, der kender ham rigtig godt, nemlig hans egne behandlere, siger Morten Olsen, der har et meget spinkelt håb om at få Christian Eriksen med til kampen mod Armenien, men han erkender, at tiden er knap.

– Vi må finde andre løsninger. Men det bliver ikke med lignende spillere, forklarer Morten Olsen, der dog er fortrøstningsfuld i forhold til alternativerne:

Prøvet det før

– Jeg har været i de her situationer et par gange, hvor man sidder inden for de sidste uger og forbereder nogle ting, og pludselig falder det sammen.

– Men så må man finde en løsning, og det er nu engang holdets opgave. Vi må øve os på noget andet, og det er jo det, de kommende dages træning skal bruges til, påpeger Morten Olsen, der ikke er bekymret over fraværet af Eriksen.

– Et hold står og falder heldigvis ikke med en enkelt spiller. Det gør det heller ikke i Christian Eriksens tilfælde. Jeg kan ikke på nuværende tidspunkt sige, hvem der skal erstatte ham. Vi må lægge en anden strategi, og hvis jeg ser på dem, vi har udtaget, så er der mere end to, der kan erstatte Eriksen, påpeger landstræneren.

Ekstra Bladet giver her fem bud på alternative angrebskonstellation.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.