I kæmpe strid trods succes - landsholdet tæt på konflikt

DBU satser på, at spillerne på kvindelandsholdet møder op mandag i landsholdslejren - selv om en ny aftale ikke skulle blive underskrevet til forhandlingerne søndag. Men den køber spillerne ikke, så en konflikt lurer

De danske kvinder har landsholdssamling mandag forud for kampen mod Holland lørdag. Men det er ikke sikkert, at spillerne møder op. Foto: Tariq Mikkel Khan
De danske kvinder har landsholdssamling mandag forud for kampen mod Holland lørdag. Men det er ikke sikkert, at spillerne møder op. Foto: Tariq Mikkel Khan

Fredag 15. september spiller det danske kvindelandshold EM-revanche, når Holland kommer på besøg til et udsolgt Casa Arena i Horsens.

8.000 fans er klar til at hylde de danske EM-sølvvindere - men det er slet ikke sikkert, at kampen bliver til noget.

For landsholdsaftalen, der blandt andet omfatter honorarer og forsikringsspørgsmål, er udløbet, og forhandlingerne om en ny er brudt sammen.

Parterne er nemlig ikke enige om detaljerne i den, og det bliver yderligere besværliggjort af, at spillerne tidligere har erklæret sig parat til at forhandle dag og nat, mens DBU ikke havde den store lyst, da de mente, at spillerne og Spillerforeningen fremsatte ultimative krav.

En hårdknude med andre ord.

For spillerne vil nemlig ikke møde op mandag i landsholdslejren, hvis der ikke ligger en ny aftale.

Derfor har DBU ifølge Ekstra Bladets oplysninger indkaldt til forhandlinger på søndag.

Det er godt, mener spillerne, men tidspunktet er langt fra optimalt.

- Det er jo helt vildt, at DBU ikke har kunnet finde tid til at mødes med os i dag, i går eller i forgårs. Nu ser det så endelig ud til, at de vil mødes på søndag, hvilket vi selvfølgelig er klar på, og så må vi jo forhandle til, vi har aftalerne på plads, siger Sanne Troelsgaard til Ekstra Bladet.

I DBU-lejren vil man ikke bekræfte, at det er søndag, der forhandles.

- Det er det, der har været muligt. De skal mødes i weekenden, det er rigtigt, men tid og sted vil jeg ikke komme ind på. Vi er indstillet på at gøre, hvad vi kan for at få en aftale i hus, siger kommunikationschef Jakob Høyer.

Tomt tilbud fra DBU
Han har tidligere påpeget, at DBU var villig til at forlænge den nuværende aftale, så der vil være en fungerende aftale til den kommende uge - og det fastholder han.

- Hvis vi ikke fået en aftale på plads, skal spillerne vide, at de kan møde ind i lejren mandag, hvor de samme vilkår er gældende - altså honorarer, bonus og forsikring. Så det ikke skal stå i vejen for, at de møder ind.

- Selv om der ikke kommer en ny ordning, så gælder den gamle. Det gør den også tirsdag, onsdag, torsdag og fredag op til den udsolgte kamp i Horsens, lyder meldingen.

Men der har kommunikationschefen gjort regning uden vært. For en forlængelse af den udløbne aftale kræver, at spillerne godkender det - og det kommer ikke til at ske.

Det har Barcelona-spiller Line Røddik Hansen tidligere påpeget over for Ekstra bladet.

- Det er en så ærgerlig situation, som DBU har skabt. Vi vil super gerne spille kampene her efter EM. Men der skal selvfølgelig en ny kollektiv aftale på plads først, det er klart, siger hun.

Læs mere om den mulige konflikt her:

DBU 'glemte' kvindernes EM-bonus – men de fik hurtigt en regning

Ny konflikt truer kvindelandsholdet: Forhandlinger er brudt sammen

Kvindelandsholdet truer DBU: Aftale nu – ellers spiller vi ikke

Få adgang til Ekstra Bladets magasin om Brøndby her: