Annonce:
Annonce:

I ringer bare, DBU! Farverig angriber melder sig klar til landsholdet

Den tidligere Superliga-angriber Jimmy Mayasi vil gerne hjælpe DBU. GVI-angriberen er overbevist om, at han nok skulle kunne lave en pind, hvis han skulle blive udtaget

- Jeg regner med et privatfly fra DBU. Se Jimmy (og hans guldsko) fortælle, hvorfor han skal med på landsholdet. (Foto/redigering: Mogens Flindt/Mikkel Cramon)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Ved du, hvem der er blevet udtaget til landsholdet? Har du set nogle spillere i lufthavnen? Så tip os på sms/mms 1224 (alm, takst) eller skriv mail til 1224@eb.dk

DBU har de seneste dage kæmpet en desperat kamp for desperat for at få skrabet et hold sammen til testkampen i Slovakiet.

Fodboldunionen er efterhånden ved at have samlet de 23 spillere, der drager til Bratislava, og der er hovedsageligt tale om spillere, der til daglig spiller bold i en hal.

Futsat-landsholdet er sammen med en række 2. divisionsspillere fra Fyn og Storkøbenhavn klar til at redde DBU, og det er en tidligere Superliga-spiller også.

Jimmy Mayasi, angriber med fortid i blandt andet Silkeborg og Horsens, melder sig under fodboldfanerne.

DBU skal bare ringe!

Den farverige angriber spiller til daglig Danmarksserie-fodbold i GVI i Vangede og er altså ikke blandt de spillere, der mandag modtog DBU’s bøn om at melde sig ’for dansk fodbolds skyld’.

Annonce:

Men han er klar til at give et par hjælpende fødder og få et par landskampe på et CV, der i forvejen omfatter klubber som Brønshøj, Egedal og maltetiske Tarxien Rainbows.

- Selv om jeg selvfølgelig støtter spillerne 100 pct., synes jeg, at sagen er kommet alt for langt ud, siger Jimmy Mayasi til Ekstra Bladet.

Jimmy Mayasi støtter spillerne, men synes konflikten er gået for vidt, hvorfor han er klar til at repræsentere Danmark. Foto: Mogens Flindt
Jimmy Mayasi støtter spillerne, men synes konflikten er gået for vidt, hvorfor han er klar til at repræsentere Danmark. Foto: Mogens Flindt

Altid skilt sig ud
Vi møder Jimmy Mayasi på hans bopæl i Valby.

Han er iført guldsko, solbriller, glinsende armbånd, guldhalskæde og et ur i XL-klassen.

Ikke lige frem standardbeklædningen for en Danmarksserie-spiller, men den 31-årige angriber har altid skilt sig ud, og det gør han også i den verserende konflikt.

Han vil gerne kunne fortælle børnebørnene, at han spillede landskampe for Danmark, og samtidig vil han gerne hjælpe DBU - eller måske rettere dansk fodbold.

- Det går bare ikke. Jeg kan se sagen fra begge sider, og jeg tror, at der er meget mere i det, end vi hører.

- Jeg kan godt forstå, at det er et problem for DBU, at deres anfører stiller op for en anden bookmaker, når de har en aftale med Danske Spil.

Annonce:

- Men jeg tænker mest på dansk fodbolds ry, siger Jimmy Mayasi, der ikke er medlem af Spillerforeningen og derfor heller ikke ser det som et problem, at han tilbyder sit landsholdskandidatur.

I baghaven i Valby står GVI-angriberen klar, hvis DBU skulle ringe og have brug for ham til ugens landskampe. Foto: Mogens Flindt
I baghaven i Valby står GVI-angriberen klar, hvis DBU skulle ringe og have brug for ham til ugens landskampe. Foto: Mogens Flindt

Jo flere tilskuere, jo bedre
Han arbejder i en fritidsordning i Hvidovre og spiller som amatør i GVI. Og han har sikret sig hos sin arbejdsgiver, at han kan få fri, hvis DBU’s elitechef Kim Hallberg skulle gøre brug af tilbuddet…

- Jeg er 31 år, ikke medlem af Spillerforeningen, så hvorfor skulle nogen være imod det? Jeg kunne forstå, at hvis det var en spiller som Daniel Wass, men vi er så langt fra hinanden.

- Så jeg ville gøre det for dansk fodbolds skyld og for at få en oplevelse som landsholdsspiller. Selv om det er en holdsport, må man godt være lidt egoistisk engang imellem.

- Jeg tager gerne to landskampe for hyggens skyld, inden karrieren stopper, siger angriberen, der aldrig kommer til at gå ned på selvtillid. 

Annonce:

Jimmy Mayasi i duel med Brøndby-forsvaret, da han tørnede ud for Silkeborg. Foto: Claus Bonnerup
Jimmy Mayasi i duel med Brøndby-forsvaret, da han tørnede ud for Silkeborg. Foto: Claus Bonnerup

Som stor fan af Real Madrid kunne han godt tænke sig at møde walisiske Gareth Bale i Aarhus på søndag, og selv om formen ikke er helt som dengang, at han var Superliga-spiller, så rækker den – ifølge Mayasi selv i hvert fald - til to gange 90 minutter.

- Folk, der kender lidt til mig, ved også, at jo flere tilskuere, jo bedre spiller jeg. Jeg tror godt, at jeg kunne lave en pind eller to. Alt kan ske i fodbold.

- Min form er altid tiptop, det er mere de 22 andre spillere. Jeg kender ikke helt deres form, siger GVI-angriberen med et grin.

Han har dog et problem. Altså, udover at han ikke er udtaget til de to kampe.

Tirsdag sidst på eftermiddagen  skulle han i aktion for GVI mod Superliga-klubben SønderjyskE i Nymosen i Vangede.

- Det kan godt lade sig gøre for mig. Jeg regner med, at hvis DBU hyrer en spiller som mig, så er det et privatfly -  ligesom med Zlatan i Sverige, siger Jimmy Mayasi, der i hvert fald på det punkt er på linje med de A-landsholdsspillere, som ikke skal til Slovakiet…

DBU sender landsholdet til tælling: - Et tomt og ynkeligt slag i luften

Afsløring: Her er DBU's nye landshold

Fakta om konflikten

Dansk Boldspil-Union (DBU) og Spillerforeningen er havnet i en konflikt, der kan ende med at få alvorlige konsekvenser for dansk landsholdsfodbold.

Det ved vi om konflikten:

Sammenbrudte forhandlinger

Den tidligere landsholdsaftale blev indgået i 2015 og udløb efter sommerens VM-slutrunde i Rusland. Parterne har længe forhandlet om en ny aftale, men de kan ikke blive enige.

Konfliktens knaster

Parterne ønsker ikke i detaljer at fortælle, hvad de ikke kan blive enige om.

Spillerne har haft en række krav omkring forplejning, behandling og andre fysiske forhold i forbindelse med deres optræden på landsholdet. DBU mener at have imødekommet spillerne på disse områder.

En større knast synes at være de kommercielle rettigheder, hvor spillernes personlige sponsoraftaler støder sammen med DBU's aftaler på vegne af landsholdet.

En upræcis aftale fra 2015 endte med en voldgiftssag og en regning på tre millioner kroner til DBU. Derfor ønsker både DBU og spillerne klare linjer for, hvilke rettigheder parterne hver især har i forhold til reklamefremstød vedrørende landsholdet.

DBU mener at være kommet spillerne i møde på dette område, men spillerne er ikke tilfredse med de tilbudte vilkår på det kommercielle område.

I forbindelse med tidligere forhandlinger har spørgsmålet om, hvorvidt DBU har rolle af arbejdsgiver og spillerne af arbejdstagere, også været en stor knast. Hvor meget dette punkt fylder i de nu sammenbrudte forhandlinger i denne omgang, har parterne ikke oplyst.

Parterne er også uenige om bonusvilkår ved kvalifikation til og deltagelse i slutrunder.

Kilde: Ritzau

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: