Ingen Bendtner i truppen: Derfor dropper Hareide topscoreren

Fem spillere ser ud til at slås om en VM-billet på den centrale midtbane på den kombinerede liga-/U21-landsholdstur i begyndelsen af januar

Åge Hareide har droppet Nicklas Bendtner på turen til Abu Dhabi med ligalandsholdet, fordi han kender alt til Bendtners fodboldmæssige kvaliteter. Han vil se andre spillere. Foto: Lars Poulsen
Åge Hareide har droppet Nicklas Bendtner på turen til Abu Dhabi med ligalandsholdet, fordi han kender alt til Bendtners fodboldmæssige kvaliteter. Han vil se andre spillere. Foto: Lars Poulsen

Mandag satte Åge Hareide navne på de 23 spillere, der skal med til Abu Dhabi på den kombinerede liga-/U21-landsholdstur.

Åge Hareide har udtaget to spillere fra de norske mestre, Rosenborg. Jacob Rasmussen og Mike Jensen har fået plads i truppen. Til gengæld er Nicklas Bendtner ikke at finde blandt de navne, som landstræneren offentliggjorde på et pressemøde på DBU mandag. Og det er der en helt særlig forklaring på.

- Nicklas Bendtner deltager ikke på turen. Han bliver hjemme, fordi jeg kender alt til, hvad han står for, begrunder Åge Hareide.

Landstræneren har udtaget en trup med fem spillere fra FC Midtjylland – Kian Hansen, Jakob Poulsen, Mikkel Duelund, Jesper Hansen og Rasmus Nissen.

FC Nordsjælland følger lige efter med tre spillere i truppen. Mads Mini Pedersen, Victor Nelsson og Mathias Jensen.

Brøndby har to spillere i truppen – Frederik Rønnow og Christian Nørgaard.

Åge Hareide har med sin trup også valgt at se over sundet, hvor to danske profiler fra Malmö FF – Anders Christiansen og Lasse Nielsen – har fået plads i truppen.

Blandt de 23 spillere er der et nyt, spændende navn: Nikolai Laursen fra PSV Eindhoven.

- Vi har fået mulighed for at få Nikolai fri i PSV Eindhoven. Han er spændende både på kort og lidt længere sigt, siger Åge Hareide om den offensive spiller med en fortid i Brøndby.

Fem i duel om VM-plads på midtbanen
På turen med ligalandsholdet kan der godt tegne sig en duel om én eller to VM-billetter til sommerens udflugt til Rusland.

Christian Nørgaard, Jakob Poulsen, Mike Jensen, Anders Christiansen og Mathias Jensen ligner konkurrenter, der får en gylden mulighed for at vise sig frem på turen til Abu Dhabi.

- Jeg har talt med Mike Jensen, og han var meget interesseret i at komme med på turen for at vise sig frem. Han har været en del af vores VM-trup, men han har ikke spillet så meget, forklarer Åge Hareide, der også har store forventninger på turen til Anders Christiansen.

- Det er helt naturligt at se nærmere på ham, eftersom han har været den bedste midtbanespiller i den svenske liga, påpeger han.  

Åge Hareide har set bort fra FCK-spillerne, fordi de er gået videre i Europa, hvor Atletico Madrid nu venter.

Det er også værd at nævne, at Silkeborg og AaB hver har fået to spillere i truppen – Robert Skov og Jens Martin Gammelby fra Silkeborg, mens Jakob Ahlmann og Jannik Pohl repræsenterer AaB.

Turen med ligalandsholdet finder sted i perioden 6.-16. januar til Abu Dhabi. Der er indtil videre aftalt en kamp mod Sverige 11. januar. Lige nu arbejdes der hårdt på at lave en aftale om en kamp 15. januar.

Ligalandsholdet var senest på tur i 2013, hvor ni spillere fra den tur siden har været en del af Åge Hareides trup, siden nordmanden tiltrådte sidste år. Det glæder blandt andre Andreas Cornelius, Nicolai Jørgensen og Yussuf Poulsen.

Åge Hareide har endnu ikke den endelige VM-lejr på plads. Men det sker i denne uge, fordi Danmark senest på fredag skal meddele, hvor Danmark vil bo under sommerens VM-slutrunde.

Hareide tager 23 VM-bejlere med til Abu Dhabi

23 spillere skal med et kombineret liga- og U21-landshold til Abu Dhabi fra 6.-16. januar, hvor der er mulighed for at imponere landstræner Åge Hareide og komme i betragtning til VM.

17 spillere fra Superligaen, én fra 1. division, to fra Eliteserien, to fra Allsvenskan og en fra Æresdivisionen er med i truppen:

Målmænd:

* Frederik Rønnow (Brøndby).

* Jeppe Højbjerg (Esbjerg).

* Jesper Hansen (FC Midtjylland).

Forsvarsspillere:

* Jacob Rasmussen (Rosenborg).

* Jakob Ahlmann (AaB).

* Jens Martin Gammelby (Silkeborg).

* Kian Hansen (FC Midtjylland).

* Lasse Nielsen (Malmö FF).

* Mads "Mini" Pedersen (FC Nordsjælland).

* Rasmus Nissen (FC Midtjylland).

* Victor Nelsson (FC Nordsjælland).

Midtbanespillere:

* Christian Nørgaard (Brøndby).

* Jakob Poulsen (FC Midtjylland).

* Mathias Jensen (FC Nordsjælland).

* Mike Jensen (Rosenborg).

* Mikkel Duelund (FC Midtjylland).

* Nikolai Laursen (PSV Eindhoven).

* Robert Skov (Silkeborg).

* Anders Christiansen (Malmö FF).

Angribere:

* Bashkim Kadrii (Randers FC).

* Jannik Pohl (AaB).

* Kasper Junker (AGF).

* Mikael Uhre (Sønderjyske).

Kilde: Dansk Boldspil-Union.

Danmark slipper for Paolo Guerrero ved VM. Foto: AP VM 2018 - 8. dec. 2017 - kl. 13:23 Dansk VM-modstanders største stjerne udelukket - knaldet for kokain

Se også: Strømmen gik da stor profil blev årets spiller i Brøndby

23 kommentarer
Vis kommentarer