Ingen penge i kvindebold? Stjernen tjener det samme som Bendtner

Amerikanske Alex Morgan tjener 20 millioner kr. om året - stort set det samme som Nicklas Bendtner, der hører til i den absolutte top blandt danske herrespillere

Den 25-årige amerikanske angriber Alex Morgan tjener helt pænt på at spille fodbold. (Foto: Zuma Press)
Den 25-årige amerikanske angriber Alex Morgan tjener helt pænt på at spille fodbold. (Foto: Zuma Press)

VM i kvindefodbold brager løs i Canada i disse dage - uden at det bliver bemærket synderligt i Danmark.

De danske kvinder er naturligvis heller ikke med - men de største stjerner i branchen er der. Og de er såmænd ganske store.

For selv om den almindelige opfattelse er, at der ingen penge er i kvindefodbold (hvilket i stor udstrækning er rigtigt), så er der enkelte undtagelser.

Som den amerikanske anfører Alex Morgan.

Den 25-årige skønhed behøver ikke at gå sulten i seng. Ja, faktisk er der en betragtelig del af de professionelle herrespillere, der får baghjul af Portland Thorns-spilleren - selv om NWSL-klubben ikke betaler hende en krone.

Samantha Kerr mærkede i den grad noget, da hun havde fået Ugo Kjokus albue i ansigtet under VM for kvinder. (Polfoto) Landsholdsfodbold Kvinderne smadrer igennem: Brækket kæbe ved VM

Det gør det amerikanske fodboldforbund nemlig - som det gør til alle sine landsholdsspillere på grund af økonomiske vanskeligheder i den hjemlige NWSL-liga - og her lyder årsgagen i runde tal på 180.000 dollar (ca. 1,2 millioner kr.).

Men hey, det er jo langt fra et niveau, der kan få superligaklubber til at ryste i bukserne. Korrekt - men Morgan har en trumf i ærmet.

For med 1,75 millioner følgere på Twitter og 1 million på Instagram er hun en populær reklamesøjle i 'Guds eget land'. Og det er der flere af de helt store brands, der har fået øjnene op for.

Således poster firmaer som Coca-Cola, McDonalds og Nike knap tre millioner dollar i den amerikanske angriber hvert år, så hun i danske kroner havner på en årsindtægt på lige rundt 20 millioner.

Norges Maren Mjelde (nummer 6) scorede et drømmehug af et frisparksmål mod Tyskland. (Foto: AP) Landsholdsfodbold TV: De kvinder ka' sgu': Ny konge-kasse til VM

I grove træk det samme som gennemsnitslønnen i den engelske Premier League - eller næsten det samme som Nicklas Bendtner, der i Wolfsburg er en af klubbens allerbedst betalte.

Så hun har såmænd råd til at give en omgang, hvis USA efter planen 5. juli kan revanchere sidste slutrundes finalenederlag til Japan og som første hold nogensinde vinde VM for tredje gang.

 

30 kommentarer
Vis kommentarer