IOC-præsident advarer mod fodbold-VM i februar

Alle parter vil tabe og mange bliver sure, hvis FIFA placerer fodbold-VM sammen med Vinter-OL, mener IOC-boss

Thomas Bach ønsker ikke VM i fodbold i februar, fordi det så rammer vinter-OL (Foto: AP)
Thomas Bach ønsker ikke VM i fodbold i februar, fordi det så rammer vinter-OL (Foto: AP)

Både fodbold-VM og Vinter-OL bliver tabere, hvis FIFA vælger at flytte VM-slutrunden i Qatar i 2022 til januar eller februar, som flere har talt om.

Det mener IOC's præsident Thomas Bach, som har talt med internationale medier ved VM i de alpine skidiscipliner i Beaver Creek i Colorado tirsdag.

- Hverken VM-slutrunden eller de olympiske vinterlege vil få den opmærksomhed, de fortjener. Det vil give store problemer med tv-selskaberne og store problemer med sponsorerne, siger IOC-præsidenten ifølge nyhedsbureauet Reuters.

IOC-præsidenten Thomas Bach kommer til Brøndby til marts (Foto: AP) Anden sport IOC-præsidenten kommer til Brøndby

Fodboldens verdensforbund Fifa overvejer at flytte VM-slutrunden i 2022 væk fra Mellemøstens varmeste måneder i juni og juli, hvor temperaturerne kan nå helt op omkring 50 grader.

FIFA forventes at tage en endelig beslutning i marts, men ifølge Thomas Bach, har FIFA-præsident Sepp Blatter lovet IOC, at de to store begivenheder ikke kommer til at lappe over hinanden.

- Vi har talt med FIFA om det her i lang tid, og vi har en klar tilkendegivelse fra FIFA-præsidenten om, at det ikke kommer til at ske, siger Thomas Bach.

Michael Laudrup er kommet til Qatar for at ændre verden. Han er gæst i et andet land og må indordne sig, fortæller han i et interview med Ekstra Bladet om kritikken af landet (Foto: Lars Poulsen) Sport og Spil Nu taler Laudrup ud om kritikken: Jeg kan ikke redde verden

IOC-præsidenten slog ved samme lejlighed fast, at IOC ikke vil flytte Vinter-OL fra sin sædvanlige termin i februar.

Vinter-OL i 2022 har kun to kandidatbyer, Beijing og Almaty i Kasakhstan.

0 kommentarer
Vis kommentarer