Iskold hævn: Olsen snød DBU

Formanden blev først orienteret et kvarter før pressen om landstrænerens farvel. En hævn, vurderer Ekstra Bladets sportsredaktør

Det er godt, dbu.dk ikke er et nyhedssite, for så havde fodboldunionen ikke scoret mange plusser for deres nyhedsdækning af Morten Olsens exit.

Forklaringen på den pauvre dækning af Morten Olsens bombe skal dog findes et helt andet sted. Morten Olsen tog nemlig DBU fuldstændig med fodboldshortsene nede om anklerne.

Formand Jesper Møller blev nemlig først orienteret et kvarter før Morten Olsens pressemøde startede og dermed snød landstræneren DBU’s medieafdeling for den nyhed.

Preben Elkjær er ikke overrasket over Morten Olsens beslutning. (Foto: Ole Steen) Landsholdsfodbold Elkjær om Olsen-exit: Ikke særlig elegant, DBU

- Ja, jeg havde da gerne set, at vi havde haft mulighed for at vende Mortens beslutning yderligere, men det var nu engang hans beslutning, og han var meget afklaret, sagde Jesper Møller til Ekstra Bladet om det korte varsel, Morten Olsen havde givet DBU.

- Jeg sagde til ham: Er du sikker på, at du vil stoppe? Ja, det var han, han var fuldstændig afklaret, siger Jesper Møller.

Morten Olsen selv bekræftede på pressemødet, at DBU ikke fik noget varsel om beslutningen:

- Jeg har meddelt Jesper Møller og holdets anfører Daniel Agger det, lige inden jeg gik ind til jer, sagde Olsen.

Ekstra Bladets sportsredaktør var til stede på pressemødet og siger om Morten Olsens bombe:

- Det var en iskold, kalkuleret strategi fra Morten Olsens side. En klar måde at fortælle DBU-toppen, at han stadig er i live og ikke vil kostes rundt i manegen.

Morten Olsen takker af som landstræner til næste sommer. (Foto: Lars Poulsen) Allan Olsen Morten har den klasse som DBU mangler!

- Man kan sagtens kalde det en lille hævn fra Morten Olsens side. Et klart spark til den organisation, der ikke har gjort meget godt for ham det sidste års tid, siger Allan Olsen og fortsætter:

- Det fortæller jo alt om et umanerligt dårligt samarbejde, at Morten Olsen ikke orienterer sin nærmeste ledelse tidligere end et kvarter før et pressemøde. Tilliden mellem parterne har været væk – og selvom det endte med en meget bevæget Morten Olsen, så virkede han også lettet og afklaret.

At Morten Olsen vælger at smide sin bombe med 16 måneder tilbage af kontrakten, kalder dog på alt mulig respekt.

- Han giver DBU ro til at finde en ny landstræner, og ironisk nok er det også Morten Olsen, der får omverdenen til at glemme alt om den igangværende konflikt. Samtidig med, at han får afleveret en lille lussing til sin arbejdsgiver ved ikke at orientere dem om sin afgang. Det er klasse og udstiller endnu engang DBU-toppen, mener Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen.

Landsholdsfodbold Olsen: Jeg stopper som landstræner

153 kommentarer
Vis kommentarer