Annonce:
Annonce:

Island raser over dansk facebook-opslag: Nu svarer dansk parti

Danskernes Parti forsvarer et Facebook-indlæg, hvor de bruger franske EM-spillere i deres valgkamp for et Europa og Danmark uden afrikanere. Partiet mener blandt andet, at ikkevestlige giver mere terror

Danskernes parti mener, at ikkevestlige fører mere terror med sig i Europa. Det er ikke nødvendigvis fodboldspillernes skyld Foto: AP.
Danskernes parti mener, at ikkevestlige fører mere terror med sig i Europa. Det er ikke nødvendigvis fodboldspillernes skyld Foto: AP.
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Danskernes Parti svarer nu igen på kritik fra Islands fodboldforbund, der blandt andet kalder et nyt opslag på partiets Facebook-side for 'hadpropaganda' og kræver det 'stoppet'. I opslaget var der to billeder, et af sorte, franske EM-fodboldspillere, hvor der står 'Afrika' ud for billedet og et af hvide, islandske spillere, hvor der står 'Europa' ud for.

Billederne er ledsaget af teksten: 'Hvis du heller ikke mener, at Europa og Danmark skal forvandles til en afrikansk baggård, så indtast din mail på www.stemdansk.dk så Danskernes Parti kan få lov til at stille op til Folketinget'.

Danskernes Parti forsvarer opslaget, da Ekstra Bladet vil have en kommentar til det.

Kan man ikke være sort og komme fra Europa?

Annonce:

- Det er jo afrikanske fodboldspillere. Jeg synes jo ikke, der er noget i vejen med at komme fra et andet kontinent. Det er bare tør konstatering. Det, som er formålet med opslaget, er jo at vise, at indvandring til Europa fra ikke vestlige lande er en situation, der foregår ude i hele Europa. I Frankrig er der mange med ikke europæisk herkomst og det giver landet store problemer, siger Partilederen fra Danskernes Parti, Daniel Carlsen, til Ekstra Bladet.

Islands fodboldforbund raser mod danske nationalister

Partilederen mener, at et land som Frankrig har oplevet en masseindvandring fra Afrika, som forandrer landet for altid. Mest til det negative. 

- På den positive side giver det gode fodboldspillere. På den negative side giver det øget terror og dårlig økonomi. Jeg siger ikke, at de enkelte fodboldspillere er ansvarlige for terror. Det er indvandringen som helhed, der giver problemerne, siger han og slår fast, at han intet har at udsætte på franske fodboldspillere, selvom han inddrager dem i sin valgkampagne.

- Jeg har intet sagt om de franske spilleres evner at spille fodbold. Jeg synes, de er dygtige fodboldspillere, men vi forsøger at forklare, hvad der sker i Europa.

De er ikke europæere

Hvis de, fodboldspillerne og andre folk, er født i eksempelvis Frankrig, så er de vel også europæere og har ret til at opholde sig i Europa – eller hvad?

Annonce:

- Det er umuligt for mig eller dig at sige, om de er født i Frankrig eller ej. Men man er ikke europæer alene, fordi man er født i Europa.  Det handler ikke om hudfarven. Det er et økonomisk, socialt og kulturelt problem at leve sammen med ikkevestlige folkeslag.

- Ikkevestlige kan ikke bare blive europæere, fordi de bosætter sig her. Det betyder ikke, at der ikke er nogen ikkevestlige, der kan leve her. Det betyder bare, at det har konsekvenser for samfundet. Vi er ved at blive et mindretal i vores egne lande.

Villig til at gå i dialog

Det islandske fodboldforbund vil ikke kædes sammen med danskernes parti og kalder det hadpropaganda, og det anmoder om at få opslaget fjernet. Hvad er din/jeres reaktion på det?

- At jeg ikke kan forstå, hvorfor de i givet fald ikke har taget kontakt til os i stedet for at lave en pressestorm ud af det. De er velkomne til at tale med os om det.

- Vi vil da være villige til at gå i dialog med dem om opslaget. Men det er et dårlig udgangspunkt for dialog at kalde os for ’hadefulde’.

- Vi kommenterer en situation. Vi bruger ikke det islandske fodboldlandshold som markedsføringspartner. Hvis de vil have noget fjernet, må de kontakte os.

Undrede du dig også? Derfor spillede Portugal og Wales i udebanetrøjer

Landstræner overrasker før EM-brag: Uanset hvad, starter han inde

Skuffet Bale: Først og fremmest skal vi være stolte

City jagter italiensk EM-stjerne - første bud afvist

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: