Islandsk landstræner debuterede med mareridt: Det er pinligt

Erik Hamrén debut som islandsk landstræner vil blive husket for et sammenbrud af rang

Erik Hamrén har tidligere stået i spidsen for AIK, Örgryte, AaB, Rosenborg og det svenske landshold. Han vandt det danske mesterskab med AaB i 2008. Foto: Lars Poulsen
Erik Hamrén har tidligere stået i spidsen for AIK, Örgryte, AaB, Rosenborg og det svenske landshold. Han vandt det danske mesterskab med AaB i 2008. Foto: Lars Poulsen

2018 vil på Island altid blive husket for året, hvor det klejne rige højt mod nord spillede VM i fodbold.

Kynikere vil i historiebøgerne notere sig, at det i øvrigt var et ganske forfærdeligt fodboldår for landsholdet.

Ganske vist spillede man tre kampe på græsset i Rusland i juni, men udover sensationen, 1-1 mod Argentinas stjerner, røg man efterfølgende ud af turneringen på to nederlag til Nigeria og Kroatien.

Og føjer man tre nederlag og en uafgjort i optaktskampene til slutrunden til, så giver det et billede af et resultatmæssigt pauvert år.

Men lavpunktet kom lørdag aften.

På det beskedne Kybunpark i St. Gallen tabte holdet 6-0 til Schweiz.

Hjemmeholdet var i topform anført af en velspillende Xherdan Shaqiri. Han scorede til 3-0 på direkte frispark i begyndelsen af 2. halvleg. Da havde Steven Zuber og Denis Zakaria allerede scoret i 1. halvleg.

'Vi går fulstændig i opløsning'
Efter Shaqiris mål gik alting i stykker for de islandske gæster. Haris Seferovic, Albian Ajeti og Admir Mehmedi scorede hver en gang til slutresultatet.

Det fik Erik Hamrén, nyudnævnt landstræner for Island, til at gå bodsgang i medierne.

- Det her var pinligt. Jeg beklager til det islandske folk. Vi går fuldstændig i opløsning efter 3-0. Det er mit ansvar, sagde en tydeligt rystet Erik Hamrén til tv-stationen C More.

Hamrén kan naturligvis ikke stilles til ansvar for de resultater, Island har begået inden hans tiltrædelse, men faktum er, at det sejler i år for øboerne, der ellers har vundet international anerkendelse for dels EM-kvartfinalen i 2016 samt kvalifikationen til VM i år.

Den må nu forhenværende landstræner Heimir Hallgrímsson, der efter at have været assistent for Lars Lagerbäck, tog over i sommeren 2016 og førte Island til VM, tage sin del af ansvaret for.

Island får hurtigt muligheden for at revanchere sig i Nations League, hvor de efter de gode resultater de senere år er havnet i øverste gruppe: De belgiske VM-bronzevindere!

Se også: Tidligere Brøndby-bomber blev matchvinder

Se også: DBU låner i Premier League: Han skal afløse sygdomsramt Lars Høgh

Se også: Mareridtsstart for tidligere Superliga-træner: Store tæsk til Island

1 af 2 Rúrik Gislason og Xherdan Shaqiri i nærkamp om bolden i lørdagens ensidige affære. Foto: Georgios Kefalas/AP
2 af 2 Erik Hamrén har tidligere stået i spidsen for AIK, Örgryte, AaB, Rosenborg og det svenske landshold. Han vandt det danske mesterskab med AaB i 2008. Foto: Lars Poulsen
26 kommentarer
Vis kommentarer