Italien tager EM-hævn over Sverige

Sverige er nu på 180 minutter uden et forsøg inden for målrammen ved EM efter nederlag mod Italien

Eder fejrer sin afgørende scoring med holdkammeraterne (Foto: AP)
Eder fejrer sin afgørende scoring med holdkammeraterne (Foto: AP)
Følg Sport
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Italien og Sverige spillede fredag eftermiddag EM's måske dårligste kamp, men til slut lykkedes det italienerne at få den længe ventede EM-hævn over Sverige med en 1-0-sejr på et sent mål af Eder.

Ved EM i 2004 mente de italienske spillere, at Sverige og Danmark havde aftalt det 2-2-resultat, som sendte Italien ud af slutrunden i sidste gruppekamp.

Ved U21-EM i 2015 undlod Sverige og Portugal at jagte sejren i de afgørende minutter af kampen, som stod 1-1. Også det resultat sendte Italien ud og fik igen støvlelandets spillere til at snakke om aftalt spil.

Italiensk landsholdsfodbold har ikke næret de varmeste følelser over for Sverige de senere år, og fredag fik verdensmestrene fra 2006 mulighed for at tage hævn, da de to hold tørnede sammen ved EM.

Sebastian Larsson og Alessandro Florenzi i kamp om bolden (Foto: AP)
Sebastian Larsson og Alessandro Florenzi i kamp om bolden (Foto: AP)
 

Men efter italienernes sejr over Belgien i den første kamp i gruppespillet var uafgjort et glimrende resultat for Azzurri, og den offensive lyst fra første kamp var til at overse.

Fra svensk side efterlod kvaliteten en del tilbage at ønske, og derfor blev publikum budt på en langgaber af en forestilling.

Første halvleg bød ikke på en eneste nævneværdig målchance. Målmandshandskerne var tæt på overflødige for både Gianluigi Buffon og Andreas Isaksson i de to mål.

Man skulle helt hen til 72. minut, før den første store chance kom, og den tilfaldt banens største stjerne, Zlatan Ibrahimovic.

Men den ellers så farlige svenske angriber sendte bolden over mål ved bageste stolpe i en gigantisk afbrænder. Han var dog vinket offside i situationen.

Zlatan Ibrahimovic stod for en horribel afbrænder mod Italien (Foto: AP)
Zlatan Ibrahimovic stod for en horribel afbrænder mod Italien (Foto: AP)
 

Trætheden blev tydelig hos begge mandskaber, og især svenskerne virkede voldsomt trætte det sidste kvarter, hvor Italien kunne tage kontrollen.

Med otte minutter igen gav det en stor hovedstødschance til Marco Parolo efter et indlæg, men forsøget tog oversiden af overliggeren.

To minutter før tid kom så målet. Et træt svensk forsvar kunne ikke dæmme op for fodrappe Eder, som rykkede sig fri og bankede sejrsmålet ind fra kanten af feltet.

Dermed er Italien på seks point, mens Sverige forbliver på et enkelt.

Og målstatus for svenskerne? 180 EM-minutter uden en afslutning inden for målrammen. Kun et irsk selvmål har afværget den totale katastrofe.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU