Italien tvinger Danmark til at storsejre over Serbien

Der skal scores nogle mål mod Serbien, hvis Danmark vil videre til semifinalen ved U21 EM.

Italien må nu vente i spænding, før de ved, om de er gået videre. Foto: Marco Bertorello/AFP/Ritzau Scanpix
Italien må nu vente i spænding, før de ved, om de er gået videre. Foto: Marco Bertorello/AFP/Ritzau Scanpix

Danmarks muligheder for at gå videre ved U21 EM er ikke alt for gode. Hvis det ender med uafgjort mellem Rumænien og Frankrig, er de rød-hvide ude, da de to dermed vil have syv point, som Danmark uanset hvad ikke kan nå.

Men der er også pres på fra anden kant.

I gruppe A blev sidste runde spillet lørdag aften, hvor Italien var i kamp med Belgien, mens Spanien mødte Polen. Her endte det med klare sejre på 5-0 til spanierne og 3-1 til italienerne, hvilket gav et noget specielt billede.

Belgien havde tabt alle kampe, mens både Italien, Spanien og Polen er på seks point efter de tre kampe. Derfor har man måtte se på de interne opgør, og her har Spanien klaret sig bedst og er dermed klar til semifinalen i turneringen.

Dernæst kommer Italien, som nu er på pinebænken i forhold til, hvorvidt de bliver bedste toer i de tre grupper. De er på seks point med en målscore på 6-3. I øjeblikket er Danmark på tre point med 4-4 i målscore. Dermed skal der sejres med tre mål eller mere over Serbien, hvis Danmark skal have en chance for at gå videre.

I Spaniens storsejr over Polen havde polakkerne den tidligere AGF-keeper Kamil Grabara mellem stængerne i målet, hvor han altså ikke havde en aften, hvor tingene ikke lige gik hans vej.

Danmarks kamp mod Serbien spilles søndag klokken 21, og den sendes direkte på DR1. Samtidig spiller Tyskland og Østrig den anden kamp i danskernes gruppe.

Sådan kan Danmarks U21-landshold komme i EM-semifinalen

Der er mange brikker i U21-semifinalepuslespillet, så hold tungen lige i munden, når du læser videre.

Med Spaniens og Italiens sikre sejre ovre henholdsvis Polen og Belgien i sidste runde i gruppe A ved U21-EM i fodbold, blev vejen til en semifinale noget sværere for Danmark.

En sejr over Serbien søndag aften er ikke nok. Der skal bruges flere mål. Formentlig. For der kan være et meget spinkelt håb om en dansk gruppesejr og dermed avancement som etter.

Følgende ting skal gå i opfyldelse, hvis Danmark skal i semifinalen:

* Step 1:

Danmark skal selv besejre Serbien med minimum tre mål for at overhale Italien i regnskabet om at være bedste toer.

En dansk tremålssejr vil betyde, at både Danmark og Italien har seks point og plus tre i målscore, men Danmark vil have scoret et mål mere og dermed overhale værtsnationen.

* Step 2:

Ud over ovenstående har Danmark også brug for hjælp i gruppe C. Spiller Frankrig og Rumænien uafgjort mandag, ender de begge på syv point, og så er det slut for både Danmark og Italien. Så bliver Frankrig bedste toer.

Vinder Rumænien, vil Frankrig ende på seks point og med en dårligere målscore end Danmark eller Italien. Så kommer Danmark eller Italien videre afhængigt af udfaldet af step 1.

Vinder Frankrig, skal Danmark overgå Rumæniens målscore, som efter de to første kampe lyder på 8-3. Så vinder Danmark 3-0 mod Serbien, som er minimumkravet i forhold til regnskabet med Italien, skal Rumænien også tabe 0-3 til Frankrig. I og med Rumænien har scoret otte mål, skal Danmark reelt hente seks mål i målscore, fordi rumænerne vil være bedst på antal scorede mål i tilfælde af ens måldifference ved dansk sejr på 3-0. Alternativt skal Danmark vinde en tremålssejr med mange mål i, hvis holdene ender lige på målscore.

* Den meget optimistiske:

Skulle alt ovenstående glippe, er der faktisk en meget spinkel chance for, at Danmark kan vinde sin gruppe med det helt rigtige resultat i opgøret mellem Østrig og Tyskland.

Vinder Danmark over Serbien uanset cifre, mens Østrig slår Tyskland med præcis 2-0, vinder danskerne faktisk gruppen og stryger dermed i semifinalen.

Forklaring: Hvis to eller flere hold ender på samme pointtal i gruppen (her vil Danmark, Østrig og Tyskland alle ende på seks point), så kigger man på de indbyrdes kampe mellem de tre hold. Her vil alle have en sejr og et nederlag indbyrdes. Alle vil samtidig have en måldifference på nul indbyrdes. Men Danmark vil have scoret fire mål i indbyrdes kampe, hvor de andre vil have tre mål, og derfor ender Danmark i givet fald som gruppevinder.

Kilde: UEFA

Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold Topforvirrende scenarie: Sådan gør Danmark

Foto: Rodolfo Buhrer/Reuters/Ritzau Scanpix Landsholdsfodbold Udskældt United-angriber storspiller

 

 

67 kommentarer
Vis kommentarer