Italiensk fodboldforbund vil have EM udskudt

For at få Serie A gennemført skal EM, der blandt andet afholdes i Italien, udskydes, mener det italienske fodboldforbund

Gabriele Gravina, præsident for Det Italienske Fodboldforbund, vil have Serie A gennemført inden 30. juni. (Arkivfoto) Foto: Remo Casilli/Reuters
Gabriele Gravina, præsident for Det Italienske Fodboldforbund, vil have Serie A gennemført inden 30. juni. (Arkivfoto) Foto: Remo Casilli/Reuters

Hvis alle kampe i den bedste italienske fodboldrække, Serie A, skal gennemføres, bør EM blive udskudt.

Sådan lyder det fra præsidenten for Det Italienske Fodboldforbund, Gabriele Gravina.

- Vi vil foreslå UEFA (Det Europæiske Fodboldforbund, red.) at udskyde europamesterskaberne, siger han ifølge Reuters til tv-stationen SportMediaset.

- Vi vil gerne gennemføre mesterskabet (Serie A, red.), fordi det er mest fair og rigtigt efter de mange investeringer, klubberne har foretaget.

Gabriele Gravinas håb er, at Serie A kan gennemføres inden 30. juni, men vil ikke udelukke at forlænge sæsonen med en måned.

Serie A er som så mange andre fodboldligaer sat på pause som følge af udbruddet af coronavirus. Det samme er blandt andet også Champions League og Europa League.

Tirsdag er der krisemøde i UEFA. Her vil repræsentanter fra klubber, ligaer og nationale forbund mødes via videoforbindelser.

På dagsordenen er blandt sommerens EM, der skal afholdes i 12 forskellige lande - heriblandt Danmark og Italien. Det er sat til at gå i gang 12. juni.

Grotesk fejldom: Systemet har spillet fallit!


På job med Camilla Martin: Én episode overraskede