Jävla bra: Danmark slår Sverige og er EM-klar

De danske fodboldkvinder slog sikkert svenskerne med 2-0 og bookede dermed billetter til sommerens slutrunde i Holland

Der var noget at juble over på Viborg Stadion, da de danske fodboldkvinder havde kvalificeret sig til EM. Foto: Anders Kjærbye
Der var noget at juble over på Viborg Stadion, da de danske fodboldkvinder havde kvalificeret sig til EM. Foto: Anders Kjærbye

De danske fodboldkvinder har spillet sig direkte til sommerens EM-slutrunde i Holland med en sikker 2-0 sejr over gruppens førerhold, OL-sølvvinderne fra Sverige.

Foran et pænt besat og medlevende publikum på Viborg Stadion var der aldrig rigtigt tvivl om resultatet, for de rød-hvide var klart mest motiverede mod de allerede kvalificerede modstandere.

- Fy fan, jeg har det fedt, jublede Nadia Nadim efter kampen.

- Vi møder et virkelig stærkt, svensk hold og spiller en fantastisk kamp, og jeg er så stolt af holdet. Den kamp viser, at vi kan måle os med de bedste i verden, lød det begejstret til DR.

Johanna Rasmussen sendte tidligt det danske publikum i domkirkebyen i himmerige med et guddommeligt langskudsmål med venstrebenet.

Efter 12 minutter var svenske Emma Berglund så rar at skvatte i bolden på banens midte, og så stjal hun den og satte i skarpt trav fremad, før hun afsluttede fra buen.

Der var flere gode tilløb til danske muligheder, men Pernille Harder kiksede en førsteberøring på Nadia Nadims ellers fine pasning i feltet, og Sanne Troelsgaard måtte se sit skudforsøg pareret, så mere blev det ikke til før pausen.

Et par minutter efter den var der til gengæld bonus, da Pernille Harder kom løbende ind i feltet og mødte et hjørnespark med sit blonde hoved og headede på stolpen. Nadia Nadim fulgte op med sit syvende mål i otte kval-kampe.

I kampens sidste fjerdedel fik svenskerne lagt et ret tungt men også temmelig fantasiløst pres på hjemmeholdet, men det var faktisk danskerne, der var farligst på deres kontrastød.

Stina Lykke diskede dog op med et par flotte redninger i dommerens tillægstid før det forløsende fløjt.

Danske fodboldkvinder knuser Moldova i EM-jagt

Nadia Nadim - en stjerne på drengeholdet

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde