Jelved kritiserer DBU i Qatar-sag

Kulturministeren kræver, at DBU tager politisk stilling til de gaver, unionen har modtaget af Qatar

Aspire Academy, hvor Danmarks U16 landshold trænede og spillede i januar (Foto: Lars Poulsen)
Aspire Academy, hvor Danmarks U16 landshold trænede og spillede i januar (Foto: Lars Poulsen)

Kulturminister Marianne Jelved (R) kritiserer nu Dansk Boldspil-Union (DBU) for, at unionen ikke har diskuteret, om det var rimeligt at tage imod betalte træningslejre i Qatar for flere ungdomslandshold.

DBU sendte sidste år U16- og U18-landsholdet til Qatar på ture, der var betalt af den omstridte diktaturstat, og det får nu Jelved til at efterlyse mere kritisk sans i sportens største specialforbund.

- DBU springer over, hvor gærdet er lavest ved fuldstændigt ukritisk at undlade at forholde sig spørgende til, hvad der foregår omkring dem.

- Jeg har altid opfattet forenings-Danmark som sikringen af en demokratisk dannelse, hvilket betyder, at vi ved, hvad der er rigtigt og forkert, og jeg beklager meget, hvis den overvejelse ikke sker i dette tilfælde, siger Marianne Jelved til jp.dk.

DBU's næstformand, Jesper Møller, afviser kritikken. (Foto: POLFOTO) Dansk fodbold Venstre: Farligt med Qatars betalte DBU-træningslejre

Klar til kamp mellem Aspire Academy og Danmarks U16 landshold (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Qatar bruger millioner på at vinde VM i 2022

DBU's formand Jesper Møller har tidligere afvist at forholde sig politisk til sagen.

- Det gør vi os egentlig ikke overvejelser om. Når landshold tager af sted, er det en sportslig og faglig vurdering, har Jesper Møller sagt til Jyllands-Posten.

Men det svar tilfredsstiller ikke kulturministeren, der kræver, at DBU-ledelsen i det mindste reflekterer over problemstillingen over for offentligheden.

- Man bliver mistænksom og sætter spørgsmålstegn ved det. Hvad har DBU givet for det? Hvad forventer Qatar i modydelse for det? Det ved ingen af os, og det gør DBU heller ikke, siger Marianne Jelved.

Skandale: Siden december 2010, hvor Quatar fik fodbold-VM, er mere end 1000 migrantarbejdere døde under umenneskelige og slavelignende arbejdsforhold. Foto: Lars Poulsen Meninger Sportens største katastrofe

0 kommentarer
Vis kommentarer