Jim Stjerne: Morten ville elske at træne Belgien

Men Olsen er ikke typen, der ville rende fra en kontrakt, med mindre han kan blive enig med DBU om det, siger hans mangeårige arbejdsgiver

En aftale er en aftale. Sådan har det altid været mellem Morten Olsen og Jim Stjerne Hansen (Foto: Tariq Mikkel Khan/POLFOTO
En aftale er en aftale. Sådan har det altid været mellem Morten Olsen og Jim Stjerne Hansen (Foto: Tariq Mikkel Khan/POLFOTO

For tidligere generalsekretær Jim Stjerne Hansen, der indtil marts sidste år var Morten Olsens arbejdsgiver i DBU, forekommer det nærmest utænkeligt, at landstræneren kunne finde på at smække med døren og gå fra den kontrakt, der udløber i sommeren 2016.

Til gengæld er han ikke i tvivl om, hvorvidt jobbet som landstræner for et så spændende landshold som det belgiske, som Olsen nu nævnes som kandidat til, vil være attraktivt for ham.

- Det ville han elske. Han har længe gået og fortalt – også før alle andre begyndte at tale om det – hvor misundelig han var på den gode årgang, der var på vej dernede. Det gjorde han allerede under OL i Beijing. ”Bare vent og se”, sagde han.

Morten Olsen under landsholdets samling mandag (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Brud før tid? Morten Olsen i spil som belgisk landstræner

- Vil han også som type være interessant for det belgisk fodboldforbund?

- Han vil helt sikkert være attraktiv. Han er enormt god til mandskabsbehandling. Han er jo blevet mere rund med årene. Han er i mine øjne stadig den ideelle landstræner.

- Morten er så vidende om international fodbold, og hans alder til trods er han i fuld vigør og altid 100 procent på og engageret. 65 år er jo ingen alder, griner Jim Stjerne Hansen, der gennem sine godt 14 år sammen med Olsen oplevede mange af den type samtaler.

- Han er jo kommet nogle gange med tilbud, han har fået. For eksempel om at blive sportsdirektør i Ajax ved siden af landstrænerjobbet. Men da jeg sagde, at de to job ikke var forenelige, så var det bare sådan.

- Han har altid været straight forward. Han har respekt for indgåede aftaler, og det forventer han også, at andre har.

- Der har været meget interesse fra både Tyskland, Holland og Belgien, og hans navn vil givet poppe op, hver gang der er et ledigt job dernede. Han ER jo en kapacitet.

Landstræner Morten Olsen er i krig med klubberne, der ikke vil frigive landsholdsspillerne, så han kan bruge dem mandag mod Montenegro. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Drama i kulisserne: Klubberne i krig med landstræneren

- Men han er af den gamle skole med hensyn til kontraktforhold?

- Ja. Morten har altid sagt, at man bliver og tjener sin kontrakt ud, med mindre man kan blive enige om noget andet. Han vil ikke løbe fra en kontrakt.

- Men kunne man forestille sig, at han lige nu er så sur på DBU’s nye ledelse, at han kunne finde på at gå efter for eksempel et nederlag til Serbien?

- Det ved kun Morten, vælger Jim Stjerne Hansen at svare.

20 kommentarer
Vis kommentarer