Joachim Löw stopper som tysk landstræner efter EM

Tyskland skal finde en ny landstræner efter sommerens EM-slutrunde. Joachim Löw træder tilbage før tid

Den tyske verdensmester har valgt at stoppe, før kontrakten udløber. Foto: Jens Dresling
Den tyske verdensmester har valgt at stoppe, før kontrakten udløber. Foto: Jens Dresling

Landstræneren, der førte Tyskland til VM-guld i 2014, har valgt at sige stop, når EM-slutrunden til sommer er færdigspillet.

Det skriver det tyske fodboldforbund (DFB) på sin hjemmeside.

Joachim Löw har fået ophævet sin kontrakt efter EM-slutrunden, selvom den oprindeligt løb til og med VM i 2022.

Tilbage i november sidste år led Tyskland et stort nederlag til Spanien i Nations League. Dengang var der tale om, om Löw kunne beholde jobbet som landstræner. Se højdepunkter fra den kamp her

Det tyske fodboldforbund har valgt at efterkomme Löws ønske.

- Jeg tager dette skridt meget bevidst, fuld af stolthed og enorm taknemmelighed, men er samtidig fortsat meget motiveret til den kommende EM-slutrunde, siger Joachim Löw.

- Stolt, fordi det er noget meget specielt og en ære for mig at være involveret i mit land. Og fordi jeg har arbejdet med de bedste fodboldspillere i landet i næsten 17 år og støttet dem i deres udvikling.

- Jeg har store sejre forbundet med dem og smertefulde nederlag, men frem for alt mange vidunderlige og magiske øjeblikke - ikke kun at vinde VM 2014 i Brasilien.

61-årige Joachim Löw har været landstræner i 15 år siden 2006. Fra 2004-2006 var han assistenttræner under Jürgen Klinsmann.

- Jeg har stor respekt for Joachim Löws beslutning. DFB ved, hvad de har fået med Jogi (Joachim Löw, red.) Han er en af ​​de bedste trænere i international fodbold, siger forbundets præsident Fritz Keller.

- Det faktum, at han på et tidligt tidspunkt informerede os om sin beslutning, er meget anstændigt. Han giver os den nødvendige tid og ro til at finde sin efterfølger.

Stopper karrieren som 25-årig

FCK-spillere gik ned i løn - bare ikke formanden

Beskederne vælter ind: 'Tak fordi du ødelagde min weekend’

Her er løsningen når pengene er små