Jon Dahl bliver Hareides assistent - men tiltræder ikke straks

Jon Dahl Tomasson forlader sit job i Vitesse og bliver assistenttræner for Åge Hareide på A-landsholdet - men først fra 1. juni

Jon Dahl bliver Hareides højre hånd fra 1. juni. (Foto: Jens Dresling)
Jon Dahl bliver Hareides højre hånd fra 1. juni. (Foto: Jens Dresling)

Den tidligere landsholdsspiller Jon Dahl Tomasson bliver assistenttræner for Åge Hareide på fodboldlandsholdet. Det erfarede Ekstra Bladet for en uge siden, og nu bekræfter Ritzau også de rygter.

Den tidligere landsholdsbomber bliver præsenteret mandag, men han vil først tiltræde i jobbet 1. juni.

Inden han tiltræder på fuldtid, vil han tage del i træningssamlingerne i forbindelse med kampene mod Island og Skotland.

Det er på ingen måder en overraskelse, at valget er faldet på Jon Dahl Tomasson. Han har – som Ekstra Bladet har skrevet – længe været topfavorit til at afløse Peter Bonde i assistentrollen.

Se også: Hareide jagter sin assistent: Han er favoritten

Åge Hareide har hele tiden prioriteret en dansk assisten (Foto: Philip Davali) Landsholdsfodbold - 29. feb. 2016 - kl. 07:16 Præsenteres i denne uge: Her er Hareides nye assistent

Jon Dahl har i forbindelse med sin træneruddannelse sagt til DBUs hjemmeside, han vil være træner, fordi han gerne vil arbejde med mennesker og være med til at præge sit hold i den retning, han ønsker at spille på. Det skal være som et offensivt boldbesiddende mandskab.

Tomasson er aktuelt assistenttræner i den hollandske klub Vitesse. Tidligere i trænerkarrieren har han stået i spidsen for Excelsior og siden Roda, hvor han blev fyret i 2014 efter en række skuffende resultater.

Holland var også Tomassons omdrejningspunkt i den aktive karriere. Han spillede for Heerenveen fra 1994 til 1997 og havde senere stor succes i Feyenoord.

Karrieren bød også på et mindre succesfuldt ophold i engelske Newcastle og en periode hos stjernespækkede Milan i Italien.

Tomasson spillede 112 A-landskampe fra 1997 til 2010. Han scorede 52 mål og er dermed den mest scorende for landsholdet sammen med Poul "Tist" Nielsen.

Peter Bonde var den seneste assistenttræner for A-landsholdet, men da Morten Olsen annoncerede sit stop, stod det hurtigt klart, at Bonde heller ikke skulle fortsætte.

8 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere