Jon Dahl Tomasson forlænger aftale som Hareide-assistent

Jon Dahl Tomassons nye kontrakt som assistenttræner for fodboldlandsholdet løber til og med sommeren 2020

Jon Dals kontrakt løber til og med sommeren 2020. Foto: Jens Dresling.
Jon Dals kontrakt løber til og med sommeren 2020. Foto: Jens Dresling.

Den tidligere landsholdsangriber Jon Dahl Tomasson fortsætter som assistenttræner for Åge Hareide på fodboldlandsholdet efter sommerens VM-slutrunde.

Han har indgået en ny kontrakt med Dansk Boldspil-Union (DBU), så de to parter har papir på hinanden frem til og med EM-slutrunden i 2020. Det oplyser DBU på sin hjemmeside.

Jon Dahl Tomasson vil gerne være med til at forløse det store potentiale, han ser i de nuværende landsholdsspillere.

- Det at arbejde med store kampe og med Danmarks bedste spillere er et utroligt privilegium og et spændende arbejde, som jeg meget gerne vil fortsætte med.

- Jeg synes, vi har en både homogen og talentfuld trup, som vi også har fået vist i den seneste VM-kvalifikation. Jeg vil meget gerne være med til efter VM at bygge videre på holdets potentiale og den positive VM-kvalifikation, siger han.

Som aktiv scorede han 52 mål i 112 landskampe. Hans sidste scoring i landsholdstrøjen fandt sted under VM i 2010.

Siden tvang en skade ham til at indstille sin aktive fodboldkarriere for i stedet at gå trænervejen. Han har været cheftræner for de to hollandske klubber Excelsior og Roda samt assistenttræner i Vitesse, inden han tiltrådte i DBU i 2016.

Landsholdet samles halvanden uge i marts, før de møder ind til de afsluttende VM-forberedelser fra slutningen af maj.

Sådan er det gået Danmark ved VM-slutrunderne

1986 i Mexico: Ottendedelsfinale

  • Danmark indledte med en 1-0-sejr over Skotland, men det var 6-1 over Uruguay, der fik Preben Elkjær, Michael Laudrup og de øvrige, danske stjerner på alles læber med den offensive tilgang til spillet. Efter 2-0-sejren over Vesttyskland røg Danmark ud med et 1-5-nederlag til Spanien i ottendedelsfinalen.

1998 i Frankrig: Kvartfinale

  • Danmark sluttede på andenpladsen med fire point i gruppen og 3-3 i målscore. I ottendedelsfinalen kom der dog gang i sagerne, da Nigeria blev slået hele 4-1. I kvartfinalen ventede Brasilien, og her bragte Martin Jørgensen Danmark foran 1-0 efter 93 sekunder. Danmark endte med at tabe 2-3 i en forrygende kvartfinale, som er historiens bedste danske VM-resultat.

2002 i Sydkorea og Japan: Ottendedelsfinale

  • Danmark vandt sin gruppe foran Senegal, Uruguay og Frankrig, der skuffede gevaldigt. Syv point og 5-2 i målscore betød, at Danmark var i ottendedelsfinalen igen, men her sluttede fodboldfesten, da England vandt en sikker sejr på 3-0.

2010 i Sydafrika: Røg ud i gruppespillet

  • Christian Eriksen var som 18-årig turneringens yngste deltager, men VM i Sydafrika blev aldrig nogen stor dansk succes. Danmark røg ud efter det indledende gruppespil efter nederlag til både Holland og Japan, mens Cameroun blev besejret 2-1. Nicklas Bendtner, Dennis Rommedahl og Jon Dahl Tomasson scorede de tre danske mål i turneringen.

Neymar tjener mere end Cavani og Mbappe til sammen, men her ser stemningen mellem dem ud til at være upåvirket af lønforskellen. Foto: AP Intl. fodbold Neymars vilde løn: Tjener dobbelt så meget som holdkammeraterne

Usikkerheden præger situationen i Lyngby. Foto: Tariq Mikkel Khan Lyngby Nul løn i Lyngby: Spillerne kan smutte

I 2018 bliver nummerpigerne udskiftet med nummerbørn. Foto: Jan Sommer Formel 1 Smukke F1-babes bliver afløst af børn

Kahlenberg sluttede en stor karriere sidste sommer. Foto: Tariq Mikkel Khan Sport og Spil Kahlenberg om Brøndby-stoppet: Pludselig sad jeg bare og græd

0 kommentarer
Vis kommentarer