Kæmpe dansk triumf efter gyser-afslutning

Nicolai Jørgensen og Martin Braithwaite blev heltene – Danmark rykker op til de bedste nationer i Europa

De danske spillere sikrede sig med en sejr oprykning til Nations Leagues bedste række. Foto: Lars Poulsen
De danske spillere sikrede sig med en sejr oprykning til Nations Leagues bedste række. Foto: Lars Poulsen
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

CARDIFF (Ekstra Bladet): Så blev Wales kringlet!

Nicolai Jørgensen og Martin Braithwaite sikrede ikke bare Danmark 2-1-sejren, men sparkede samtidig Danmark til tops i gruppen og sikrede oprykning til det fornemste selskab i Nations League.

Der var nerve og drama mod slutningen, hvor Åge Hareide og Ryan Giggs diskuterede højlydt på sidelinjen, mens advarslerne blev delt ud i stor stil.

Til trods for det intense drama på banen og scoring fra Gareth Bale i slutminutterne stod danskerne distancen.

Sejren har også en stor økonomisk værdi for DBU. Gruppesejren udløser en kontant bonus på 11 mio. kr.

I den kommende Nations League hedder modstanderne derfor Frankrig, Holland, Belgien, England og Spanien for det danske landshold.

En ekstra chance
Gruppesejren udløser endnu ikke en plads ved EM i 2020. Danmark har kvalificeret sig til to semifinaler i foråret 2020. Herfra er det den samlede vinder af de fire semifinalister, der kvalificerer sig direkte til EM-slutrunden.

Bundlinjen er bare for Åge Hareides tropper, at gruppesejren udløser en ekstra chance, hvis Danmark kikser den normale EM-kvalifikation, der skal spilles i løbet af 2019.

Det var første gang siden det brændte straffespark i 1/8-finalen mod Kroatien, at Nicolai Jørgensen var tilbage på det danske landshold. Og genkomsten blev en stor forløsning for angriberen, der i perioder har været stærkt kritiseret og blev lagt for had på sociale medier efter det brændte straffespark. De voldsomme angreb udløste en politianmeldelse fra DBU.

Men det var tydeligt, at Feyenoord-bomberen havde lagt VM-fortiden bag sig. I de 70 minutter, han fik på banen, leverede han varen. Stærk i duellerne og skarp i den afslutning, han scorede på.

Martin Braithwaite scorede for anden kamp i træk, da han sparkede bolden op i målhjørnet på Yussuf Poulsens forarbejde.

De 300 danske roligans havde en fest i det ene hjørne af Cardiff City Stadium, men de havde svært ved at komme til orde overfor det entusiastiske hjemmepublikum.

Kasper Schmeichel leverede i slutfasen en sublim redning på et frispark fra Gareth Bale. Landsholdskeeperen var helt oppe i krydset og hente bolden. 

Blev snydt
Stadionspeakeren havde opfordret de entusiastiske walisere til at synge højt og stolt under nationalsangen. Og den stolthed bankede også i hjerterne på hjemmeholdet.

I perioder før pausen spillede waliserne godt. De kom til flere situationer farlige foran Kasper Schmeichels mål. Specielt efter dødbolde, hvor marginalerne var på danskernes side. Med sin enorme springkraft skaber Gareth Bale problemer for alle forsvarsspillere.

Det så ud til, at Danmark blev snydt for et føringsmål, da Thomas Delaney spillede Martin Braithwaite fri på kanten af offside. Braithwaite scorede, men scoringen blev underkendt.

Lige efter bogen
På trods af modgangen slog det ikke Åge Hareides tropper ud af stilen. Nordmanden har, siden han tiltrådte, ønsket en langt mere direkte spillestil. Danmarks føringsmål var lige efter den bog. En smuk scoring, som landstræneren kan bruge til at vise, hvordan han ser sine ideer udført. Det var på en gang både smukt og elegant i sin udførelse.

Flere førstegangsafleveringer fra Danmarks eget felt førte til føringsmålet før pausen.

Thomas Delaney, Yussuf Poulsen stod for forarbejdet, mens Nicolai Jørgensen leverede den smukke udførelse. En flad afslutning mellem benene på Wayne Hennesey.

Wales blev fanget i ubalance og straffet med en omstilling i international topklasse. På en anden front meget bemærkelsesværdigt: En dansk scoring, hvor Christian Eriksen slet ikke var involveret.

Hylder landsholdet: Ren business class!

Elkjær hylder afdød legende: - Han takkede mig for brændt straffespark

Fodbold-slagsbror står frem med opsigtsvækkende ønske

Historisk ændring: Premier League-klubber siger ja

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind