Annonce:
Annonce:

Kæmpe drama før storkamp: Vil kyle fire spillere ud af landet

Ifølge de brasilianske myndigheder har fire Premier League-spillere givet falske oplysninger i forbindelse med deres indrejse i Brasilien forud for braget mod Argentina søndag aften. Tre af de fire starter alligevel inde i kampen

Giovani Lo Celso (tv) er blandt spillerne, som skulle have givet falske oplysninger. Foto: AMANDA PEROBELLI/Ritzau Scanpix
Giovani Lo Celso (tv) er blandt spillerne, som skulle have givet falske oplysninger. Foto: AMANDA PEROBELLI/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Hvis ikke der var spænding nok før VM-kvalifikationsbraget mellem Brasilien og Argentina i forvejen, så har de brasilianske myndigheder netop bidraget yderligere til løjerne.

De beskylder den argentinske Premier League-kvartet Emiliano Martinez, Cristian Romero, Giovani Lo Celso og Emiliano Buendia for at have givet falske oplysninger om deres rejse til Brasilien. Derfor kræver myndighederne, at de fire spillere isolerer sig og forlader landet med det samme. Blot to timer før kampen mellem ærkefjenderne skal begynde.

Problemet er, at de fire spillere spiller og bor i England, som er på Brasiliens røde coronaliste. Derfor er de forment adgang til Brasilien.

Annonce:

Ifølge den brasilianske sundhedsstyrelse Anvisa skulle de dog have afgivet falske oplysninger og altså ikke oplyst, at de kom fra England. De skulle derimod have svaret specifikt, at de hverken havde rejst fra eller gennem Storbritannien, Sydafrika, Nordirland eller Indien, som er de fire lande, der giver rødt lys i Brasilien. En løgn - eller forglemmelse - der dog er temmelig let at gennemskue, fordi samtlige spillere altså har fast adresse i England.

Artiklen fortsætter under billedet..

Brasilien må undvære blandt andre Ederson og Thiago Silva i kampen mod Argentina. Messi er til gengæld med for Argentina. Foto: HENRY ROMERO/Ritzau Scanpix
Brasilien må undvære blandt andre Ederson og Thiago Silva i kampen mod Argentina. Messi er til gengæld med for Argentina. Foto: HENRY ROMERO/Ritzau Scanpix
 

Spanske Mundo Deportivo skriver, at Argentina nægtede at spille kampen uden de fire spillere, og det fik det det sydamerikanske fodboldforbund (Conmebol) til at løse situationen, lyder det. ESPN mener at vide, at den brasilianske regering, FIFA og Conmebol har lavet en aftale, der giver spillerne lov til at spille kampen.

Argentina har da også tre af de fire spillere med i startopstillingen. Både målmand Emiliano Martinez, Cristian Romero og Giovani Lo Celso starter således inde for argentinerne.

Brasilien må undvære ni
Aston Villa-keeperen Emiliano Martinez startede i buret mod Venezuela for tre dage siden, mens også Tottenhams Giovani Lo Celso var i startopstillingen. Holdkammeraten Cristian Romero og Aston Villas Emiliano Buendia kom ikke i aktion.

Annonce:

Netop Brasilien er hårdt ramt af restriktionerne og må undvære ni spillere fra Premier League. Heriblandt de to målmænd Ederson og Alisson fra Manchester City og Liverpool.

Brasilien fører den sydamerikanske VM-kvalifikation med maksimum point efter syv kampe. Argentina er seks point efter på andenpladsen. De to rivaler mødtes senest i Copa América-finalen i juli, hvor Argentina vandt 1-0 på et mål af Angel Di Maria.

Der er kampstart i Sao Paulo klokken 21 dansk tid.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvor heldig har man dog lov til at være på boligmarkedet?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: