Kan kronprins Frederik spille fodbold?

Kronprinsen var tirsdag tilbage på arbejde efter en ugelang fødselsdagsfejring

Kronprins Frederik fylder 50 i disse dage, og tirsdag deltog han i fodboldtræning sammen med landsholdsspillere, og børnene kunne spørge til Kronprinsens egen fodboldkarriere. Foto: Jonas Olufson
Kronprins Frederik fylder 50 i disse dage, og tirsdag deltog han i fodboldtræning sammen med landsholdsspillere, og børnene kunne spørge til Kronprinsens egen fodboldkarriere. Foto: Jonas Olufson

Kan kronprins Frederik egentlig spille fodbold? Kan man lave en Laudrup-finte på ham? Og har han mon altid fint tøj på?

Spørgsmålene var mange, da en gruppe udsatte børn, der har glæde af Red Barnet og DBU's "Plads til alle"-indsats, tirsdag eftermiddag fik besøg af den danske tronarving i Helsingør.

Sammen med fire landsholdsspillere - Simon Kjær, Christian Eriksen, Pione Sisto og Kasper Schmeichel - deltog kronprinsen i fodboldtræningen med børnene.

Børnene har alle den ting til fælles, at de uden den hjælp og støtte, de får i Red Barnet, og af kommunen og DBU, der deltager i indsatsen, ikke ville have muligheden for at dyrke sport.

Med "Plads til alle" får de udsatte børn for eksempel betalt deres kontingent, og de får frivillige tilknyttet, der kan følge dem til og fra fritidsaktiviteter.

Kronprins Frederik, der er protektor i Red Barnet, fik lov til at uddele highfives til børnene, mens de fire landsholdsspillere viste formen inden VM lige om lidt går i gang i Rusland.

Fællestræningen var ikke bare en stor oplevelse for børnene, men også for kronprins Frederik, der især bider mærke i, at børnene bliver hentet og bragt af frivillige fra organisationen, når de skal ned i fodboldklubben.

- Det, jeg hører her i dag, er, at der er en tryghed i, at barnet bliver hentet ved døren og afleveret i en klub, hvor der er nogen, der ved, at der kommer et barn. Den tryghed gør, at barnet får lyst til at løbe ud på banen, men også at barnet får lyst til at komme igen, siger kronprins Frederik.

Ved sin ankomst til fodboldklubben i Helsingør blev han budt velkommen af to små drenge, der to gange om ugen bliver fulgt til træning.

- De har en frivillig, en dame, som har tid og lyst til det, det kan jeg fornemme på hendes væsen, og hun er der 100 procent, og de skal ikke tænke på noget. Hun er der for dem og følger dem fra dørmåtten og til klubhusets indgang, siger kronprins Frederik.

Mens landsholdsspillerne gav autografer på fodboldtrøjer til børnene, gav kronprinsen sig tid til at signere fodbolde.

Selv spillede kronprins Frederik også fodbold som lille, og han husker tydeligt, hvordan det føltes at blive sluppet løs på en græsplæne.

- Min egen oplevelse fra da jeg selv var barn og cirka lige så gammel, som de drenge, vi har set i dag, er, at det var sjovt at jage en bold.

- Det var godt at komme ud på græs og løbe noget god energi af sig. Vi havde god træning, som på en eller anden måde fik det til at snurre lidt inde i hovedet på os, siger kronprinsen.

22 kommuner er med i Red Barnets "Plads til alle"-indsats. Børnene, der er tilknyttet indsatsen, er for eksempel flygtninge, børn med diagnoser og børn, der oplever udfordringer i hjemmet.

Cristiano Ronaldo smider ofte trøjen, når han scorer - her mod Juventus i Champions League-kvartfinalen. Foto: All Over Champions League Bliver straffet igen og igen: Derfor smider Ronaldo trøjen alligevel

Danmark er bedre til at producere topspillere, lyder det i Norge, og Åge Hareide peger på Chrsitian Eriksens gode skifte til Ajax frem for som Martin Ødegaard at tage til Real Madrid. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold Norge overgiver sig: Danmark er bedst af alle

Michael Laudrup skal være ekspert på TV2 ved VM - men først til til sidst. Foto: All Over Press VM 2018 Laudrup færdig i Qatar: Det skal han nu

2 kommentarer
Vis kommentarer