Kan vinde stor pris for Eriksen-hyldest

Både de danske landsholdsspiller og lægestab samt danske og finske fans i Parken er nomineret til store internationale priser for deres reaktioner efter Christian Eriksens hjertestop

Det berørte en hel fodboldverden, da de finske tilskuere i Parken først råbte 'Christian!', og de danske svarede med 'Eriksen!', efter landsholdsstjernen var faldet om med hjertestop under EM-kampen i sommer.

Nu kan begge parter vinde en pris for deres gestus.

Det er den såkaldte The Best FIFA Fan Award, som verdensforbundet uddeler i forbindelse med, at det også kårer årets bedste spiller, bedste målmand og sætter årets hold i verden.

- Mens EM-tilskuerne ventede på nyt om Christian Eriksens helbred, fandt fans fra begge hold sammen i en følelsesladet hyldest. Finske fans råbte 'Christian!', og danske tilhængere svarede med 'Eriksen!', skriver FIFA i sin begrundelse for nomineringen.

De to øvrige nominerede til fanprisen er de tyske fodboldtilhængere, der samlede penge, mad og andre fornødenheder ind til de ramte af oversvømmelserne i landet tidligere på året, og den 11-årige britiske pige Imogen Papworth-Heidel, som samlede penge ind til landets frontpersonale.

Hyldesten og opbakninge til Christian Eriksen var enorm. Her til kampen mod Belgien. Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix
Hyldesten og opbakninge til Christian Eriksen var enorm. Her til kampen mod Belgien. Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix
 

De danske og finske fans er ikke de eneste, der er nomineret til en The Best-pris for deres handlinger i forbindelse med Eriksens hjertestop. Det er også det danske landshold og dets lægestab.

- Den danske lægestab og spillerne reagerede heroisk, efter Christian Eriksen kollapsede i deres EM-kamp og gav Eriksen hjertemassage, dannede en cirkel af holdkammerater for at skærme fra kameraer og trøstede Eriksens hustru, skriver FIFA i sin begrundelse.

De andre nominerede til FIFA Fair Play Award er Claudio Ranieri, der fik sit Sampdoria-hold til at hylde mestrene Inter med en æresport forud for en Serie A-kamp, og Celtics Scott Brown, der støttede Rangers' Glen Kamara, der havde været udsat for racisme.

Kasper Schmeichel er også nomineret til en The Best-pris. Det kan du læse mere om her

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær