Kendte Schmeichel som baby: - Han har vist klasse

Ryan Giggs, synes at den danske landsholdsmålmand har vist stort format i de seneste uger efter helikopterulykken, der på tragisk vis tog livet af Leicester-ejer Vichai Srivaddhanaprabha

Foto: AP Images
Foto: AP Images
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Danmark møder på fredag Wales i Nations League i en potentielt afgørende kamp om gruppesejren. I spidsen for det walisiske landshold står Manchester United-legenden Ryan Giggs, og som så mange andre har han fulgt med i sagen om Leicester-ejer Vichai Srivaddhanaprabhas tragiske død i en helikopterulykke for et par uger siden.

I Leicester spiller som bekendt den danske landsholdsmålmand Kasper Schmeichel, og han har været en af de Leicesterspillere, der har virket mest berørt af klubejerens død. Noget, de også har lagt mærke til i Storbritannien, hvor BBC har taget en snak med Wales' træner Ryan Giggs før holdets møde med Danmark.

Her var Kasper Schmeichel er af hovedemnerne, da Ryan Giggs gennem sin tidligere Manchester United-holdkammerat Peter Schmeichel har kendt Kasper Schmeichel siden hans helt unge år. Og den walisiske legende har stor respekt for danskeren.

- Jeg har kendt Kasper siden han var baby. Han har de seneste uger vist, hvilken klasse han har, og det har tydeligvis påvirket han dybt. Der var kæmpe respekt for ejeren, og det er svært. Det, der skete var forfærdeligt, ikke kun for Leicesters spillere, men for alle i fodbold.

Som så mange andre venter Ryan Giggs på at se, om ulykken påvirker spillernes præstationer på banen. Det ser dog indtil ikke ud til at være tilfældet, da Leicester ikke har tabt i de to kampe, de har spillet siden tragedien.

- Du ved ikke, hvordan forskellige spillere reagerer på det. Nogle vil, hvis ikke glemme det, så komme igennem det og koncentrere sig om fodbold. Men andre kan det påvirke i lang tid. Alle reagerer på forskellige måder.

For Kasper Schmeichels vedkommende ser det i hvert fald ikke ud til, at det påvirker hans spil på banen. Han har nemlig holdt målet rent i de to ovennævnte kampe. Nu skal han så forsøge at gøre det samme med det danske landshold, der som sagt skal en tur til Wales på fredag, inden Irland venter i den sidste gruppekamp i Nations League tre dage senere.

Rooney drømte om at slutte karrieren i Manchester

Spanien ryster Duelund-scoring af sig og slår U21-hold

Leicester-ejer dræbt i tragisk ulykke: Nu er der afslørende nyt

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind