Kluivert skal hjælpe caribisk ø-stat

Den tidligere hollandske fodboldstjerne Patrick Kluivert skal være rådgiver for Curacao. Senere måske træner

Den caribiske ø-stat Curacao håber at tage et hop fremad i verdens fodboldhierarki.

Et skridt på vejen mod det er at hyre den tidligere hollandske angriber Patrick Kluivert.

Hollænderen, der har caribiske rødder, har skrevet under på en kontrakt for seks måneder, hvor han skal agere som rådgiver frem mod Curacaos kampe mod Montserrat i næste måned, hvor det gælder om at spille sig videre til VM-kvalifikationen.

Han har dog i første omgang afvist et tilbud om at blive landstræner.

- Min ambition er fortsat at blive træner i en topklub i Europa, men indtil da vil jeg være til rådighed for Curacao, siger han ifølge nyhedsbureauet Reuters til pressen i Willemstad, Curacaos hovedstad.

Patrick Kluivert skal hjælpe med at sammensætte holdet. Han skal også træne med de af landsholdets spillere, som er baseret i Holland, og han skal hjælpe med at spotte nye talenter.

Den tidligere fodboldstjernes mor er fra Curacao, mens hans far er fra en anden tidligere hollandsk koloni, Surinam.

- Jeg vil gerne give noget tilbage til den ø, hvor nogle af mine rødder kommer fra. Jeg er her ikke bare for at holde ferie, men for at forsøge at lede Curacao i en stærk retning.

De to kampe mod Montserrat gælder som kvalifikationskampe til de rigtige VM-kvalifikationskampe. Hvis Curacao som forventet vinder, venter to nye playoff-kampe mod Cuba i juni.

Der vil Kluivert eventuelt påtage sig rollen som landstræner.

- Jeg er åben for idéen, siger han.

Den 38-årige hollænder var en af flere assistenter for Hollands daværende landstræner Louis van Gaal, da Holland vandt bronze ved VM i Brasilien sidste sommer.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere