Kong Eriksen: Her er hemmeligheden bag mine frispark

- Hvis jeg skal pege på verdens bedste frisparksskytte, må det blive Andrea Pirlo, siger Christian Eriksen

Christian Eriksen er blandt de bedste frisparksskytter i Europa, hvis man gransker statistikkerne. (Foto: Lars Poulsen)
Christian Eriksen er blandt de bedste frisparksskytter i Europa, hvis man gransker statistikkerne. (Foto: Lars Poulsen)

HELSINGØR (Ekstra Bladet): For at forstå Christian Eriksens aktuelle succes som frisparkskongen i Premier League og hos Tottenham, skruer vi lige tiden tilbage til juni 2010.

En 18-årig knægt fra Middelfart er med ved VM-slutrunden i Sydafrika. I øvrigt som slutrundens yngste spiller.

Selvtræner hver dag
Det minderige fra den sommer og den VM-slutrunde er ikke de danske resultater på banen, hvor bundlinjen er tre kampe og en returbillet til Danmark.

Det er til gengæld, hvad der sker på træningsbanen hos det danske landshold.

For næsten hver dag når Morten Olsen har afsluttet træningen, fortsætter 18-årige Christian Eriksen selvtræningen. Han træner frispark og sparketeknik. Dag ud og dag ind.

Se også: Eriksen hyldes efter storkamp: Nok verdens bedste frisparksskytte

Blå plastic-mænd er forhindringerne han skal udplacere på sine spark. Om det er fra højre eller venstre side er næsten underordnet. For det unge talent imponerer alt og alle med sin sparketeknik.

- Christian, hvad er i grunden hemmeligheden bag dine frispark?

- Det er i grunden meget enkelt. Det er træning. Masser af træning og gentagelse på gentagelse. Det er vejen til at blive bedre, forklarer Tottenham-spilleren.

Bedste i Premier League
Med to frisparksmål i weekenden for sin klub har han nu scoret seks frisparksperler siden ankomsten til London-klubben for to år siden. Ingen overgår ham på det punkt i hele Premier League.

På mange måder var det, der skete ved VM for fem år siden, det mest naturlige i verden for ham. For belønningen for de mange ekstra timer på træningsbanen i Sydafrika, i Ajax og tidligere i OB og Middelfart kommer nu.

Se også: Tottenham-manager jubler: Fantastisk af Christian Eriksen

For det er nu han høster frugterne ned, når modstandernes netmasker blafrer.

- Siden jeg var en lille dreng, har jeg altid trænet frispark. Men det er klart, at jeg med årene har fået en bedre følelse af, hvor bolden skal rammes, og jeg har altid haft en ide af, hvor den skal sidde i målet, forklarer Christian Eriksen.

Pirlo er bedste frisparksskytte
Han vil ikke pege en bestemt frisparkskonge ud, som har inspireret ham.

- Men jeg har da kigget lidt på Andrea Pirlo. Men jeg har aldrig tænkt, at jeg skal gøre som ham. Jeg føler, jeg har fundet min egen måde at gøre det på. Og det har jo også givet resultater, at jeg har prøvet mig frem, griner Christian Eriksen, der dog ikke tøver med udpegningen af Andrea Pirlo som hans bud på verdens bedste frisparksskytte her og nu.

Se også: Så er han tilbage! To frisparkskasser af Eriksen

Efter de to frisparksperler søndag, kunne Eriksens manager, Mauricio Pochettino, ikke rose danskeren nok. Han kaldte ham en af de bedste på dødbolde i verden.

- Det er altid rart med ros, og jeg føler mig også godt tilpas på den måde, han vil spille på, siger Christian Eriksen, der står med sine mintgrønne Nike-støvler under armen og nærmest stråler af selvtillid oven på den aktuelle succes.

Større rolle i Tottenham
Han var ude med knæskade fra midt i august til 20. september, hvor han også gik glip af de to landskampe mod Albanien og Armenien. Men siden har hans enorme betydning for Tottenham vist, hvor hurtigt han røg direkte  tilbage på holdet.

- Den eneste vej frem er at få kampe i benene, når du ikke har spillet i fire uger. Så jeg var glad for at få en plads i startopstillingen så hurtigt.

- Forhåbentligt har jeg fået en større rolle på holdet, fordi de ved, hvad jeg kan med de to sæsoner, jeg har været i klubben. Men jeg synes også, at de har fået en større tro på mig, forklarer Christian Eriksen.

Nu har han aldrig været den, der råbte højst, men det store, brede smil var nu alligevel lidt større end det plejer, da han mødte frem i landsholdslejren i Helsingør.

- Selvfølgelig betyder det noget at komme hjem med stor selvtillid. Jeg er glad for at være tilbage, men føler stadig ikke, jeg er helt oppe på det niveau, jeg gerne vil være, lyder det selvkritisk fra Christian Eriksen.

Frisparkene træner han stadig. Men der går længere tid mellem han tager ekstra tid på træningsbanen for at øve sig.

- Vi spiller mange kampe, så der er ikke så meget tid til at øve sig på træningsbanen. Men heldigvis kan jeg også øve mig i kampene, smiler Christian Eriksen, der passende kan gøre sig ekstra umage torsdag mod Portugal i Braga.

For den 23-årige dansker har endnu ikke scoret et frisparksmål i en betydende landskamp. Han har scoret to gange. Mod Polen og Georgien, men det har været i testkampe.

25 kommentarer
Vis kommentarer