Kontroversielle Tv-billeder går verden rundt: Er det VM-snyd?

Stjerneangriberen Radamel Falcao går fra modstander til modstander og fortæller dem noget - så bliver kampen passiv, og begge hold går videre - er det snyd?

Monaco-stjerne i mulig match fixing-skandale

11. okt 01:30 Peru - Colombia

VM-Kval., CONMEBOLStadion: Estadio Nacional, Peru Dommer: Sandro Ricci
Peru
1
1
Slut
Colombia

Det var meget belejligt for begge lande, da Peru og Colombia spillede 1-1 i VM-kvalifikationen natten til tirsdag, for det sendte de sydamerikanske mestre fra Chile helt ud af VM, mens Colombia gik direkte til VM, og Peru også gik videre og nu blot skal slå New Zealand for at være VM-klar.

Men måske kom 1-1-resultatet mellem de to lande ikke på helt fair vis.

SE HØJDEPUNKTER FRA KAMPEN I TV-PLAYEREN OVER ARTIKLEN

I hvert fald går tv-billeder af Colombias stjerneangriber nu verden rundt. Billederne viser, hvordan Falcao efter Perus udligningsmål går rundt fra modstander til modstander og med hånden dækker for sin mund, mens han taler med peruvianerne.

Er det snyd? - se tv-billederne af Falcaos snak med Peru-spillerne her

Hvad Falcao siger, er uvist, men ud fra reaktionerne er det noget, der vækker følelser hos Peru-spillerne. Der spekuleres nu i den peruvianske avis Libero i, om Falcao har sagt 'Lad os spille uafgjort og eliminere Chile', og også colombianske Caracol skriver om det.

- I de sidste fem minutter kom colombianerne nærmere os, og de vidste, hvad situationen var i de andre kampe, så spillet blev håndteret, som det måtte håndteres. Jeg talte med Falcao, og han sagde, at vi begge var videre, men det er fodbold, og man skal gå efter at vinde, siger peruvianske Renato Tapia.

Perus assisterende landstræner Nolberto Solano vil dog ikke høre tale om snyd.

- Vi havde brug for at vinde, og de skulle også vinde, så hvordan kunne det være en aftale. Det er spekulation. Vi var selvfølgelig klar over, hvad det stod i de andre kampe, og det blev lidt 'lad os ikke risikere noget', og vi kom til et punkt, hvor ingen af os risikerede noget, siger Solano.

Også journalisten Graham Hunter med 184.000 følgere på Twitter spekulerer i snyd.

- Ser ud til, at Falcao foreslår, at 1-1 bør holde sig til slut. Grunden? Colombia er direkte kvalificeret og Peru til playoff, men slipper de et mål mere ind, så er de ude. Smart? Uretfærdigt?, spørger Hunter i forhold til kampen, der naturligt nok døde noget ud mod slutningen af kampen, hvor Chile var bagud i Brasilien.

Chile er ikke de eneste kontinentale mestre, der ikke er med til VM. Heller ikke de afrikanske mestre fra Cameroun eller de nordamerikanske mestre fra USA kommer med til VM.

Interaktivt element

Flere billeder fra kampen: Fotos: AP

 

Se også: 11 mål i syv kampe: Falcao i forrygende målhumør

Se også: Stjernens kone anklager: Spillerne var på druk inden VM-kamp

Se også: Her fejrer Messi sin triumf: 'Fodbolden skylder ham en VM-titel'

Diego Maradona er blevet cheftræner i Fujairah FC, som spiller i den næstbedste række i De Forenede Arabiske Emirater. Foto: Christophe Viseux Sport og Spil Mysteriet om Diego Maradonas dramatiske liv: Vi fandt ham i ørkenen

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen