Korruption under VM: Præsident anholdt

Edwin Oviedo skulle ifølge anklagen have bestukket dommere med billetter til VM-slutrunden i Rusland i sommer

Danmark i kamp mod Peru under VM, en kamp som Danmark vandt med 1-0. Foto: Lars Poulsen.
Danmark i kamp mod Peru under VM, en kamp som Danmark vandt med 1-0. Foto: Lars Poulsen.

Præsidenten for Perus fodboldforbund, Edwin Oviedo, er blevet anholdt og varetægtsfængslet i 15 dage. Han er anklaget for korruption, og hans rolle i et større kriminelt netværk skal undersøges.

Det skriver flere udenlandske medier.

Præsidenten blev anholdt i sit hjem i Perus hovedstad, Lima, torsdag morgen, oplyser anklager Jorge Chávez ifølge nyhedsbureauet AFP.

Anklageren siger, at flere sandsynligvis vil blive anholdt, ligesom politiet ønsker adgang til fodboldforbundets lokaler.

Anklagen går på, at Oviedo har bestukket flere dommere ved at give dem billetter til VM-slutrunden i Rusland i sommer. Det var første gang i 36 år, at Peru var kvalificeret til et VM.

Billetterne til dommerne var angiveligt for at købe støtte til Oviedo, der bliver efterforsket i en anden sag, hvor han er mistænkt for at have bestilt drab på to fagforeningsledere i sukkerindustrien i 2012 og 2015.

Statsadvokaten i Lima udstedte i november en arrestordre i den sag. Det ventes, at retten snarligt vil tage stilling til arrestordren.

Flere i fodboldforbundet ønsker, at Oviedo træder tilbage fra sin post som præsident i forbundet, mens sagen bliver efterforsket, men det nægter han. Samtidig benægter han alle beskyldninger mod sig.

Se også: Operation gik helt galt: Tidligere AGF-spiller i livsfare

Se også: Kryptisk besked fra kæresten: Nu svarer Brøndby-anfører

Manglende forbindelser mellem pedaler i cockpittet og helikopterens motor var angiveligt årsag til, at Leicester-ejeren og fire andre personer mistede livet. Foto: Ben Stansall/AFP/Ritzau Scanpix Premier League - 6. dec. 2018 - kl. 16:42 Nu er der nyt: Derfor styrtede Leicester-ejer i døden

1 kommentar
Vis kommentarer
Seneste Sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere