Annonce:
Annonce:

Korruptions-sag åbnet mod VM-værterne Qatar

Den franske anklagemyndighed har indledt en formel efterforskning af tildelingen af VM-værtskabet for 2022 til Qatar, der mistænkes for korruption

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Den nationale anklagemyndighed i Frankrig har formelt åbnet en retlig efterforskning af tildelingen af VM-værtskabet for 2022 til Qatar.

Det skriver det franske medie Mediapart og nyhedsbureauet AFP.

Tildelingen af værtskabet har længe været under mistanke for korruption, og efter tre års forundersøgelse mener anklagemyndigheden, at man har materiale til at gå videre mere sagen.

Den tidligere præsident for Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) Michel Platini er en af dem, som undersøges for at have været indblandet i korruptionen, skriver Mediapart.

Efterforskerne er ifølge AFP særligt interesserede i et møde i november 2010 mellem Platini, Frankrigs daværende præsident, Nicolas Sarkozy, og Tamim bin Hamad Al-Thani, som i 2013 blev emir i Qatar.

Annonce:

Platini blev i juni afhørt af fransk politi, men afviser at have gjort noget forkert. Også Sarkozys tidligere stabschef Claude Gueant og sportslig rådgiver Sophie Dion er blevet afhørt af politiet.

Platini har tidligere været suspenderet fra alle fodboldrelaterede aktiviteter. Det blev han tilbage i 2015, og først for få måneder siden udløb hans karantæne.

Det Internationale Fodboldforbund, FIFA, udelukkede i 2015 tidligere FIFA-præsident Sepp Blatter og Michel Platini fra al fodbold for brud på paragraf om gaver.

Den etiske komité i FIFA lagde i domsafsigelsen særligt vægt på en pengeoverførsel på to millioner schweizerfranc, som Platini i 2011 modtog fra FIFA.

Qatar fik tildelt VM-slutrunden i 2010. Siden er halvdelen af de dengang stemmeafgivende medlemmer af FIFA-komitéen blevet suspenderet, fået livslang fodboldkarantæne, blevet retsforfulgt for korruption eller har modtaget bøder.

Hareides store frygt: - Det er en skummel tanke

FCM-fans angrebet med stenkast

Bordet fanger, Tøffe: - Nu går jeg til Herning!

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Dom over Haas

Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: