Kriseramte italienere håber på denne træner

Roberto Mancini er en af kandidaterne til jobbet som landstræner for det italienske landshold

Foto: AP
Foto: AP

Det italienske fodboldlandshold er uden en træner i øjeblikket.

Fodboldforbundet i landet er tilsvarende uden præsident, og Italien magtede ikke at kvalificere sig til sommerens VM-slutrunde i Rusland.

Situation er alt andet end ønskeværdig i det fodboldglade land, men fredag var der lidt positivt at berette.

Her bekræftede forbundet ifølge AFP, at man har tilbudt jobbet som midlertidig landstræner til Luigi Di Biagio, der er i øjeblikket er træner for Italiens U21-landshold.

Det blev også bekræftet, at de første samtaler med Roberto Mancini er afholdt i bestræbelserne på at finde en ny og permanent landstræner.

- De første telefonsamtaler er indledt, og vi har profiteret af, at Mancini er i Rom, og derfor kunne vi allerede snakke med ham i går (torsdag, red.).

Sådan lød ordene ifølge AP fra Roberto Fabbricini, der torsdag blev indsat som midlertidig leder af forbundet.

Fabbricini er generalsekretær i Italiens Olympiske Komité (Coni), der er ansvarlig for alt sportsligt i Italien.

Fabbricini blev indsat, efter at det tidligere i ugen ikke lykkedes at få valgt en ny præsident for fodboldforbundet trods fire runders valgafstemning.

Ingen kandidat fik ganske enkelt tilstrækkeligt med stemmer i den kaotiske situation for italiensk fodbold, efter at den hidtidige præsident Carlo Tavecchio forlod posten i november i fjor.

Det skete kort efter, at Italien måtte se Sverige booke billet til VM ved at vinde sammenlagt i to playoffkampe.

53-årige Mancini har tidligere trænet blandt andre Inter af flere omgange, mens han også stod i spidsen for Manchester City fra 2009 til 2013.

Mancini har senest været træner i Zenit Skt. Petersborg i Rusland.

Ifølge AP er Mancini dog langt fra eneste kandidat til jobbet som italiensk landstræner.

Nyhedsbureauet nævner også Chelsea-manager Antonio Conte samt de rutinerede italienske trænere Carlo Ancelotti og Claudio Ranieri som emner.

Derudover kalder AFP Luigi Di Biagio for en outsider til posten.

Premier League Balotelli klar til at spille gratis

Nicklas Bendtner var frygtet af Roberto Mancini inden kampen og scorede også - alligevel ærgrer danskeren sig. Foto: All Over Europa League Bendtner-frygt blev til virkelighed: Alligevel ærgrer danskeren sig

Danmarks EM-triumf i 1992 er stadig en af de største fodbold-sensationer. (Foto: Alloverpress) Intl. fodbold De ti største fodbold-sensationer: Er Leicester-triumf størst?

0 kommentarer
Vis kommentarer