Kryptisk Olsen: Ikke et ord om belgisk topjob

- Jeg kommenterer ikke rygter. Fremtiden handler om Serbien, lyder Morten Olsens forklaring på, hvorfor han ikke bare afviser rygtet om, at han er i spil til belgisk landstrænerjob

HELSINGØR (Ekstra Bladet): ’Hvem ved, hvad der sker efter vores næste kamp? Alt kan ændre sig hurtigt. I fodbold kan du aldrig vide.’

Det kan man da kalde en bemærkelsesværdig udtalelse fra en dansk landstræner til en belgisk avis, og Het Nieuwsblad omtaler da også selv talestregerne fra Morten Olsen som ’bemærkelsesværdige’ og fastslår, at den 65-årige dansker holder en dør åben.

Eventuelt til et job som belgisk landstræner og som afløser for Marc Wilmots, der formodes at forlade posten efter landskampen mod Wales 12. juni.

Lucas Andersen misser U21-EM, men er med på A-landsholdet. (Foto: Ernst van Norde9 Landsholdsfodbold Olsen udtager talenter fra Ajax og Chelsea

Men i ti graders kulde og nordsjællandsk støvregn har Morten Olsen ikke mange kommentarer at knytte til det belgiske rygte, der ikke mindst får næring af vordingborgenserens nære forhold til det belgiske forbunds magtfulde vice-præsident Philippe Colllin.

- Bevar mig vel. Det vil jeg slet ikke kommentere. Jeg koncentrerer mig om Montenegro og Serbien, og det i sig selv er en stor opgave for os alle sammen. Vi har tre dage til at samle et hold mod Serbien. Nogle af mine kolleger titter engang imellem frem og siger, at nu må folk lige have lidt tålmodighed, for det tager et år at spille et hold ind – vi har tre træninger!

Morten Olsen skruer i stedet politiker-minen på og dribler langt uden om keglerne… Også når det gælder spørgsmålet om, hvor ofte han bliver konsulteret i forbindelse med fremtidige jobtilbud.

En aftale er en aftale. Sådan har det altid været mellem Morten Olsen og Jim Stjerne Hansen (Foto: Tariq Mikkel Khan/POLFOTO Landsholdsfodbold Jim Stjerne: Morten ville elske at træne Belgien

- Jeg tror ikke, det er det, der er interessant lige pt. Det handler jo heller ikke om mig – jo, for nogle kan det måske godt være, det handler om mig. Men det handler om vores A-hold og vores U21-hold lige nu, og det er det, vi skal fokusere på.

Men du er jo citeret i den belgiske avis Het Nieuwsblad!

- Jeg bor en spytklat fra stadion, var jeg ved at sige, og at der så er en hel masse, der bliver involveret i sådan en historie, det har jeg ikke mange kommentarer til. Det har jeg slet ingen kommentarer til. Det, det handler om lige nu, er fremtiden. Det er Serbien!

Har du talt med Philippe Coulin omkring?

- Fremtiden nu, det er Serbien!

Jeg vil jo gerne høre noget mere om det?

- Jamen, det får du ikke at høre.

Hvorfor ikke bare afvise historien?

- Fordi rygter kommenterer jeg ikke. Og jeg kommenterer heller ikke – og skal heller ikke – en eller anden situation. Jeg skal kommentere Danmark-Serbien.

Morten Olsen under landsholdets samling mandag (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Brud før tid? Morten Olsen i spil som belgisk landstræner

Men du siger i den belgiske avis, at man ikke kan vide, om du er dansk landstræner næste sommer?

- Jo, altså, hvis du hører formanden og vores direktør, så har de jo meldt ud, at jeg er det.

Så er det jo kun dig selv, der kan lave om på det?

- Jamen, sådan er fodbold. Men det er heller ikke det, vi skal spekulere på. Hverken den enkelte spiller, træner eller hvad der sker i fremtiden. Det handler om kampen mod Serbien. Okay?

Morten Olsen markerer med umisforståeligt kropssprog, at seancen er forbi – og blæser træningen i gang tre minutter før tid!

Han vil ikke over for Het Nieuwsblad kommentere, om han har en klausul i sin aftale med DBU.

- Det siger jeg ikke, siger han.

Landstræner Morten Olsen er i krig med klubberne, der ikke vil frigive landsholdsspillerne, så han kan bruge dem mandag mod Montenegro. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Drama i kulisserne: Klubberne i krig med landstræneren

DBU’s administrerende direktør Claus Bretton-Meyer er også ordknap i forhold til klausul:

- Det er så meget spekulation, at det har jeg ingen kommentarer til. Vi skal koncentrere os om at kvalificere os til EM, og det gør vi så godt, vi kan, med de vilkår, der er.

Morten Olsen på pressemødet i DBU, da han udtog landsholdet til kampene mod Montenegro og Serbien (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Derfor er superliga-klubberne ligeglade med Olsen

3 kommentarer
Vis kommentarer