Kunne ikke lide spørgsmålet: Schmeichel skar igennem

Kasper Schmeichel kan ikke lide spørgsmål, der handler om hvor mange mål Danmark vinder med over Gibraltar

For Kasper Schmeichel er det ikke afgørende, hvor mange mål Danmark vinder med over Gibraltar. Det vigtigste er, at kampen bliver vundet. Foto: Lars Poulsen
For Kasper Schmeichel er det ikke afgørende, hvor mange mål Danmark vinder med over Gibraltar. Det vigtigste er, at kampen bliver vundet. Foto: Lars Poulsen

GIBRALTAR (Ekstra Bladet): Det er ikke et spørgsmål om, hvorvidt Danmark vinder. Spørgsmålet er mere, hvor mange mål danskerne vinder med torsdag aften på det lille, intime Victoria Stadium i Gibraltar.

For det er en kamp mellem nummer 13 og nummer 198 på verdensranglisten. I princippet en kamp mellem en fodboldstormagt og en af de mindste fodboldnationer.

Sådan er udgangspunktet for de fleste før torsdagens EM-kvalkamp. Men danskerne er advaret, efter Irland kun formåede at vinde 1-0 på udebane mod Gibraltar.

Landsholdets viceanfører, Kasper Schmeichel, skærpede tonen og rykkede sig frem på stolen, da spørgsmålet på den afsluttende pressekonference handlede om, hvor mange mål vi skal forvente, danskerne vinder med.

- Jeg kan ikke lide at høre spørgsmål om, hvor stor sejren bliver. Det handler kun om at vinde, siger Kasper Schmeichel og uddyber:

- Vi møder et hold, der intet har at tabe. Vi skal tænke på, at det er en kamp, hvor vi er 11 mod 11. Specielt i England har vi i pokalturneringerne ofte set de store hold tabe til mindre hold.

- Vores mentalitet og indstilling er afgørende i den slags kampe, fordi der er en forventning om, at vi vinder mod en lille nation, påpeger landsholdskeeperen.

Han ser det ikke som et problem, at kampen bliver spillet på kunstgræs.

- Jeg har spillet steder, der er værre. Men der er en fodboldbane, og det er kunstgræs. Men kan jeg vælge, så vil jeg helt ikke have kunstgræs, pointerer han.

Mens Kasper Schmeichel advarede mod at drømme om mange mål og dansk opvisning, så garderede vikarierende landstræner Jon Dahl Tomasson sig lidt, da han skulle beskrive den danske favoritværdighed mod lilleputterne.

For han ridsede alle tænkelige scenarier op: Danmark skal vinde, og når der er scoret to mål, skal vi gå efter endnu flere scoringer, fordi målforskellen til sidst kan blive afgørende.

- Som udgangspunkt er det vigtigste at vinde kampen. Men vi skal altid jagte en bedre målscorer. Nu har vi scoret ni mål og vil gerne lave yderligere flere mål. Hvis vi fører 2-0, skal vi ikke være tilfredse, så skal vi jagte både det fjerde og femte mål, forklarer han.

750 danske fans vil være på Victoria Stadium, der ligger midt mellem en landingsbane og Gibraltarklippen. De danske fans kommer til at indtage størstedelen af den billige langside.

Jon Dahl uden kontakt til Hareide

Dolbergs kolbøtte: Virkeligheden ramte mig

Eriksen i transfer-limbo: Bare jeg selv kunne bestemme

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.