Kvindelandstræner fyret: Var kærester med ungdomsspiller

Den nu forhenværende engelske kvindelandstræner, Mark Sampson, blev sidste uge fyret, fordi han havde et forhold til en ungdomsspiller

FA-boss Martin Glenn: Derfor fyrede vi Mark Sampson (Video: AP/SNTV)

Det sendte chokbølger gennem engelsk kvindefodbold og skabte stor forvirring, da 34-årige Mark Sampson sidste uge blev fyret med øjeblikkelig virkning fra sit job som kvindelandstræner for England.

Tirsdag er hele sandheden om fyringen kommet fra i The Daily Mail, og den britiske avis skriver, at Mark Sampson for år tilbage havde et forhold til en af sine spillere på et ungdomsakademiakademi, hvor han stod for et talentprogram for kvindelige spillere i alderen 16-19 år.

Avisen skriver videre, at spilleren var over 18 år, da hun og Sampson indledte et forhold, som varede i seks måneder. Kvinden har ikke noget 'problem' med forholdet den dag i dag, og hun ønsker ikke at udtale sig om sagen.

Rygter har svirret
Den oprindelige forklaring på fyringen fra det engelske fodboldforbunds (FA) administrerende direktør, Martin Glenn, var temmelig kortfattet og hemmelighedsfuld.

Martin Glenn udtalte dog, at Sampson havde overtrådt de professionelle grænser mellem spiller og træner i Sampsons tid på Bristol Academy fra 2009-2013.

Rygterne har længe svirret om Mark Sampson og hans tid på Bristol Academy, men ifølge FA er det først i den nye rapport, som kom frem i sidste uge, at man har fundet grundlag for at afskedige træneren.

Beskyldes for racisme
Mark Sampson er tidligere blevet beskyldt for racisme og mobning af den engelske angriber Eniola Aluko, men ifølge det engelske fodboldforbund har en uafhængig undersøgelse endnu ikke ført til bevis mod Sampson, og de to sager har ikke noget med hinanden at gøre.

Aluko vil dog fremføre beviser for sin sag i oktober måned, skriver The Daily Mail.

Den 34-årige Sampson førte det engelske kvindelandshold til semifinalen ved sommerens EM-slutrunde, hvor de blev slået 3-0 af Holland, der senere vandt finalen over Danmark med 4-2.

Det er endnu uvist, hvem der overtager roret fra Sampson.

Nadia Nadim flygtede fra Taliban

Nadims dobbeltfest: Bryllup brager sammen med EM-gyser

Danskere nomineret til stor pris: Men dansk stjerne åbenlyst forbigået

Utrøstelig: Absurd overtids-selvmål sendte England i tårer

Stor succes: Så mange fulgte kvindernes kamp mod Ungarn

Landsholdsstjerne roser modpart midt i konflikten: 'Det er god stil'