Kvist til modangreb: Bruger DBU-slogan i konflikt-krig

Landsholdsspilleren William Kvist opfordrer DBU til at sætte sig rigtigt til forhandlingsbordet i konflikten

William Kvist går til angreb på DBU (Foto: AP)
William Kvist går til angreb på DBU (Foto: AP)

Landsholdsspilleren William Kvist angriber Dansk Boldspil-Union (DBU), der ifølge spillernes repræsentant, Spillerforeningen, ikke var klar til at gå i realitetsforhandlinger torsdag.

I et opslag på Facebook omskriver han DBUs nye slogan 'En del af noget større' til 'En del af noget mindre'. Samtidig fortæller Kvist i en video, at han og resten af landsholdet fortsætter med at stå sammen i forhold til det udspil, DBU er kommet med.

- Vi fortsætter med at stå sammen om en kollektiv aftale. Det må DBU forstå og sætte sig rigtigt til forhandlingsbordet sammen med Spillerforeningen og påbegynde realitetsforhandlinger, siger Kvist i en videoblog på Facebook.

Claus Bretton-Meyer skal være parat til at lave en kollektiv aftale, frem for DBUs krav om individuelle aftaler med landsholdsspillerne. ellers kan konflikten blive langvarig. (Foto:Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Sådan bliver konflikten løst: DBU har kun denne mulighed

Daniel Agger har tidligere modtaget priser ved Dansk Fodbold Award, men det kommer ikke til at blive tilfældet i år, hvor han og de øvrige landsholdsspillere har boykottet showet. (Arkivfoto: Lars Poulsen) Allan Olsen Midt i kæmpe krise: DBU hylder sig selv i ligegyldigt flop-show

Han understreger samtidig, at spillerne ikke er indstillet på at indgå individuelle aftaler.

- Vi kommer under ingen omstændigheder til at gå i forhandlinger om individuelle aftaler. Det strider i den grad mod den danske model og måden, vi danskere plejer at gøre tingene på, og som vi har gjort på landsholdet i snart 20 år.

- Med individuelle aftaler vil nogle spillere komme til at tjene meget mere og andre meget mindre, og det ønsker vi ikke på landsholdet. Vi ønsker at arbejde sammen på lige vilkår, siger William Kvist.

Landsholdsfodbold Afsløring: Her er DBU's spareplan til spillerne

DBUs direktør, Claus Bretton-Meyer, har nok at bekymre sig om for tiden. Han har foreslået spillerne, at de kun skal have 35 procent af fremtidig overskud fra slutrunder mod 50 procent tidligere. I dag mødes han med Spillerforeningen til nye forhandlinger. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold DBU-bombe: Derfor skal spillerne også betale

DBU afviser dog, at aftalerne har individuelt indhold.

Fodboldforbundet har sat 2. marts som deadline for, at hver enkelt spiller ud af en bruttotrup på 60 skal underskrive aftalen.

DBU holder repræsentantskabsmøde lørdag og er først på mandag - netop den 2. marts - klar til igen at sætte sig til forhandlingsbordet med Spillerforeningen.

 Daniel Agger fortalte også, hvorfor landsholdet aldrig kommer til at gå med til DBUs udspil. Se interviewet med ham herunder.

0 kommentarer
Vis kommentarer