Lå i krig med DBU: Nu har kvinderne hjulpet ham til sejr

Kasper Lorentzen har fået hjælp af kvindelandsholdet i sin arbejdsskadesag. Som en del af den kollektive aftale mellem Spillerforenringen og DBU har fodboldunionen trukket ankesagen mod Lorentzen tilbage

Den tidligere landsholdsspiller Kasper Lorentzen strid med DBU er endelig blevet løst. Og det kan han blandet andet takke kvindelandsholdet for. Foto: Lars Poulsen
Den tidligere landsholdsspiller Kasper Lorentzen strid med DBU er endelig blevet løst. Og det kan han blandet andet takke kvindelandsholdet for. Foto: Lars Poulsen

Den tidligere landsholdsspiller Kasper Lorentzen har begravet stridsøksen med DBU.

Den nuværende TV2-fodboldekspert blev skadet for godt fem år siden på en ligalandsholdstur, og den skade endte med at koste ham karrieren og bøvl og ballade med fodboldunionen.

Lorentzen har været igennem en langstrakt arbejdsskadesag, men den har nu endelig fundet sin afslutning. Og det kan han blandt andet takke kvindelandsholdet for.

For i forbindelse med forhandlingen og indgåelsen af den kollektive aftale, som Spillerforeningen indgik med DBU, sørgede kvindelandsholdets spillere for, at DBU trak Kasper Lorentzens ankesag tilbage.

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
 

På det tidspunkt var der seks verserende arbejdsskadesager for spillere, der var blevet skadet i landsholdsregi. Som en del af forhandlingerne accepterede DBU, at der var tale om skader, der skal dækkes af den lovpligtige arbejdsskadeforsikring.

I Kasper Lorentzens tilfælde betød det, at DBU trak en ankesag tilbage, hvorefter Arbejdsmarkedets Erhvervssikrings afgørelse om, at DBU var arbejdsgiver for Lorentzen på ligalandsholdsturen, står ved magt.

- Jeg troede ikke på det, da jeg fik det at vide. Så det var en overvældende følelse, da det gik op for mig, at det var sandt. Og det var ikke kun fordi, det endelig gik min vej.

- Det var også fordi, jeg oplevede, hvordan vi spillere står sammen. Jeg blev paf og fik en klump i halsen. Jeg blev sgu helt rørt, siger Kasper Lorentzen til Spillerforeningens hjemmeside.

Kasper Lorentzen har fået en méngrad på 8 pct., hvilket svarer til 67.320 kroner, mens han er blevet tilkendt tab af erhvervsevne på 70 pct.

- Jeg ved godt, at der var fem kvindelige spillere, der var fanget i stort set samme situation som mig, og at de ikke udelukkende har tænkt 'vi skal redde Kasper', men det betyder alligevel noget.

- Det betyder vildt meget, og jeg har lyst til og behov for at sende dem en kæmpe tak. Jeg er dem evigt taknemmelig, siger Kasper Lorentzen.

Kasper Lorentzen

Født: 19. oktober 1985

Klubber: Brøndby (2003-09), Randers FC (2009-12) og FC Nordsjælland (2012-15)

Landshold: U16 (5 kampe/1 mål), U17 (19 kampe/6 mål), U18 (2 kampe/0 mål), U19 (14 kampe/7 mål), U20 (4 kampe/2 mål), U21 (16 kampe*/5 mål), A-holdet (6 kampe/1 mål), Ligalandsholdet (4 kampe**/1 mål)

I alt 70 kampe / 23 mål

Meritter: Mester med Brøndby i 2005 og med FC Nordsjælland i 2012. Pokalvinder med Brøndby i 2005 (spillede ikke i finalen) og i 2008. Royal League-vinder med Brøndby i 2007. Kåret til årets U17-spiller i 2001

* Tre af disse kampe er uofficielle

** Alle uofficielle kampe

Nu reagerer de på matchfixing-skandalen: - Det var min beslutning

I bitter strid med DBU: De pisser på mig!

Eks Liverpool-profil i kraftig modvind: Lokkede spillere med samme besked

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?