Landsholdet forlanger hverken kaviar eller champagne til frokost

- Vi har nu lagt låg på stridigheder med DBU og er tilfredse med mere professionelle og tidssvarende forhold, siger landsholdets anfører, Simon Kjær, der har været småskadet og ikke har spillet de seneste par kampe - landskampen er ikke i farezonen

Simon Kjær slår fast, at spillerne nu har begravet striden med DBU. Foto: Lars Poulsen
Simon Kjær slår fast, at spillerne nu har begravet striden med DBU. Foto: Lars Poulsen

Når landsholdet på lørdag rejser fra München til Cluj før de sidste forberedelser op til søndagens skæbnekamp mod Rumænien, bliver kokken Per Thøstensen fløjet ind til at sørge for, at spillerne får den rigtige kost.

Det er ét af resultaterne af den konflikt landsholdsspillerne startede i januar, hvor først Simon Kjær og William Kvist stod frem, og siden satte Christian Eriksen tingene på plads i Ekstra Bladet og efterlyste mere professionalisme hos DBU.

Konkurrencen er benhård
Det kommer der tilsyneladende nu, hvor tre nye behandlere kommer ind omkring landsholdet, lige som en kok skal sikre den rigtige kost til spillerne, efter den kritisable kost spillerne blev tilbudt tilbage blandt andet i Polen.

- Det sportslige handler om, at vi er i hård konkurrence internationalt. Hårdere end nogensinde, og vi skal som landshold fungere professionelt for at kunne være med i den konkurrence.

- Det er ikke ligegyldig luksus, vi snakker om. For eksempel med maden. Vi forlanger altså ikke kaviar og champagne til frokost, men sund mad for sportsfolk. Vores kroppe er vores værktøj, og nu får vi bedre muligheder for at forberede os, rent fysisk - og det smitter af på det mentale. International fodbold i 2017 handler om at optimere alle sider af fodbolden, for det gør alle de andre, som vi konkurrerer med, siger Simon Kjær, der er tilfreds med løsningen på stridighederne med DBU, hvor unionen har lyttet og efterkommet spillernes ønsker.

- Vi har i fællesskab med DBU fået forbedret forholdene - gjort dem mere professionelle og tidssvarende. Der er flere niveauer i det, for processen har taget tid, men hvad angår det økonomiske, så handlede det om, at aftaler skal overholdes. Og det var vi nødt til at få styr på, så vi også kan tro på det, når vi indgår aftaler i fremtiden. Det handlede om det principielle mere end om kroner og ører, og vi landsholdsspillere valgte jo også senest at donere beløbet, som DBU skal betale os, til en kampagne mod homofobi i dansk fodbold, forklarer Simon Kjær.

Stilstand er tilbagegang
Manglende professionalisme omkring landsholdet har været et tema, men nu kan DBU og spillerne formentlig lægge striden bag sig efter et uskønt opgør, der blev rullet ud for åbent tæppe i medierne.

- Der kan godt gå 'sådan har vi altid gjort' i tingene. Men hvis man står stille i topfodbold, så går man tilbage. Vi arbejder alle for at få så stærkt et landshold som muligt, og der skal vi spillere også deltage i udviklingen med vores viden, erfaringer og input ude fra de større klubber i udlandet.

- Vi spillere har også et ansvar for at sige: Hvad kan vi gøre bedre på og omkring landsholdet? Vi har jo blandt andet et Spillerråd på landsholdet for, at vi kan komme med inspiration til udvikling og optimering, forklarer han.

Vi er altid under pres
Simon Kjær og landsholdskollegerne har lagt låg på stridighederne og forsøger nu at se fremad.

- Jeg håber og tror, at vi spillere sammen med Spillerforeningen kan få rigtigt godt samarbejde med DBU fremover til fordel for landsholdsfodbolden, pointerer han.

Spillerne har fået det, som de ønskede. Og det kunne tyde på, at presset øges på dem i fremtiden for at præstere på banen. Men den køber Simon Kjær på ingen måder.

- Den øgede professionelle standard hjælper os til at være mere toptunede før landskampene. I international fodbold er der altid pres på os alle for at vinde. Fra fans og presse og fra dem, der betaler vores løn og fra os selv. Det lever vi med hver dag, påpeger Simon Kjær, der ikke spillede for Fenerbahce fredag aften mod Konyaspor.

Han har stået over de to seneste kampe med ankelproblemer.

- Jeg har døjet med lidt irriterende småskader den seneste uges tid, men mangler jo bestemt ikke kampform og er 100 procent fit igen her til landskampen, siger Simon Kjær.

DBUs formand, Jesper Møller, vil ikke blande sig i balladen med landsholdsspillerne. Foto: Tariq Mikkel Khan. Landsholdsfodbold - 24. jan. 2017 - kl. 20:41 DBU-balladen: Formanden stikker halen mellem benene

Claus Bretton-Meyer giver Christian Eriksen ret i kritikken af maden i Polen. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold - 24. jan. 2017 - kl. 17:28 DBU-boss giver Eriksen ret: Maden var elendig i Polen

Christian Eriksen retter et skarpt angreb mod DBU for manglende professionalisme, når det gælder landsholdets sundhedssektor og kosten for landsholdsspillerne. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold - 24. jan. 2017 - kl. 07:09 Eriksen i opsigtsvækkende interview: Bliv nu professionelle, DBU!

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen