Landsholdet i Hummel: Kommer de hvide shorts tilbage?

DBU vil være tro mod Dannebrog og de rød-hvide farver, men vil ikke love hvide shorts i den nye Hummel-dragt

Danmarks nuværende Adidas-spilledragt skabte en del påstyr, fordi den har røde shorts, men det er ikke sikkert, at det bliver anderledes, fordi Hummel kommer til (Foto: Lars Poulsen)
Danmarks nuværende Adidas-spilledragt skabte en del påstyr, fordi den har røde shorts, men det er ikke sikkert, at det bliver anderledes, fordi Hummel kommer til (Foto: Lars Poulsen)

Når det danske fodboldlandshold til efteråret spiller kvalifikation til VM i Rusland, så bliver det ikke længere i Adidas, men igen i spilledragter fra Hummel.

DBU's forklarer i valget af den nye tøjsponsor, at den nye dragt bliver 'Tro mod Dannebrog og de rød-hvide farver', men det betyder ikke nødvendigvis, at landsholdet siger farvel til den nuværende helrøde dragt og goddag til røde trøjer og hvide shorts.

- Nej, det er en proces med designs, og det tror jeg ikke, jeg kan forudsige. Vi skal have en dialog med Hummel og i vores eget bagland, og så skal vi finde en løsning, som både fans kan lide, og som spillerne med stolthed kan have på, siger DBU's kommercielle direktør Katja Moesgaard til Ekstra Bladet.

Det vakte stor utilfredshed blandt danskerne, da landsholdets seneste Adidas-dragt blev præsenteret med med både røde trøjer og shorts.

- I skriver rød-hvid flere gange i pressemeddelelsen, men jeg kan altså ikke konkludere, at I spiller i rødt og hvidt?

- Jeg kan godt love, at vi spiller i rødt og hvidt, for det har vi altid gjort, men om det bliver røde shorts, det bliver nok en vurderingssag i forhold til den givne kamp, siger Moesgaard.

- Vi skal turde komme med dragter, som inspirerer fodboldpublikummet, og det både vores unge fans og de lidt ældre, siger Moesgaard.

Landsholdsfodbold - 5. nov. 2015 - kl. 15:07 Her er danskernes dom over kontroversiel landsholdsdragt

De fleste kan huske, hvor de var den aften, hvor Kim Christofte og kompani bankede Tyskland 2-0. Om kasketterne kommer tilbage som en del af uniformen, vides ikke. (Foto: Kim Agersten) Landsholdsfodbold - 14. jan. 2016 - kl. 12:26 Fik skæld ud for deres røde shorts: Nu skilles DBU og Adidas

De røde bukser bringer følelserne i kog blandt landsholdsfans. (Foto: DBU). Fodbold - 5. nov. 2015 - kl. 16:42 TV-kommentator: I har sovet i timen, DBU

DBU's kommercielle direktør fortæller, at der altid vil være reaktioner for og imod en ny spilledragt, men man har ikke fået fankritik for den helt røde dragt.

- Det har mest været medieskabt, siger Moesgaard.

Hun gentager desuden, at Danmark allerede inden den nye Adidas-dragt havde spillet helt i rødt otte gange tidligere, og det er noget UEFA, kan bede om.

- I skriver, at I med 'Hummel-vinkler tilbage på ærmerne er sikre på, at vores nationale fodboldstolthed når nye højder' - hvad mener I med det?

- Det er et spørgsmål om at få tættere relation til vores fans, og det vil vi gerne have igen, siger Moesgaard og henviser til, at man i marts 2014 iværksatte en ny fanstrategi.

- Der var ting, der ikke spillede specielt godt, men på kort tid har vi lagt en god grund til at bygge videre, og det er det, vi mener med 'nye højder', siger Moesgaard og forklarer, at det nye Hummel-samarbejde også skal udvikle spændende aktiviteter omkring kvindelandsholdet og selve fodboldens græsrødder.

Tidligere spillede Danmark med hvide shorts, men de forsvandt i den nyeste Adidas-dragt (Foto: Lars Poulsen)
Tidligere spillede Danmark med hvide shorts, men de forsvandt i den nyeste Adidas-dragt (Foto: Lars Poulsen)
 

Se også: DBU-direktør: Derfor spiller landsholdet helt i rødt

Se også: Hummel skal igen pryde fodboldlandsholdets trøjer

Den nye landsholdsuniform deler i den grad vandene. Landsholdsfodbold - 5. nov. 2015 - kl. 08:33 Hvad sker der, DBU? Den er helt gal med den nye landsholdsdragt

DBU havde senest Hummel som tøjsponsor tilbage i 2004, men Moesgaard mener ikke, at det var en fejl at forlade Hummel og skifte til Adidas.

- Nej, det synes jeg ikke, men det var jo før min tid. Vi har haft et godt samarbejde med Adidas, men Hummel har også udviklet sig meget, mens vi har haft Adidas, siger Moesgaard, der er glad for, at man har lavet en aftale på hele otte år frem til 2024.

- Det giver os arbejdsro, og det betyder, at vi over lang tid kan bygge en relation op til de danske fans. Det er positivt, at vi ikke skal til at genforhandle hvert andet år, siger Moesgaard.

Første gang, den nye landsholdstrøje kommer i brug, vil være til OL i Rio i august, og DBU-direktøren glæder sig til at se de første forslag, Hummel dukker op med. Ekstra Bladet har foreløbig forgæves forsøgt at få en kommentar fra Hummel.

Også Jon Dahl Tomasson spillede i hvide shorts, og det var i Hummel (Foto: Lars Poulsen)
Også Jon Dahl Tomasson spillede i hvide shorts, og det var i Hummel (Foto: Lars Poulsen)

Og Michael Laudrup spillede også i hvide shorts (Foto: Lars Poulsen)
Og Michael Laudrup spillede også i hvide shorts (Foto: Lars Poulsen)
 

6 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere