Landsholdet langer ud efter medier i åbent brev: 'Voldsomme personangreb'

Spillerrådet på landsholdet kalder mediernes dækning af konflikten for et ærgerligt billede af dansk fodbold

Hør hvad Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen, siger om det åbne brev

Spillerrådet på det danske herrelandshold i fodbold forklarer nu sit syn på konflikten mellem Dansk Boldspil-Union (DBU) og Spillerforeningen.

Det sker i et åbent brev 'til hele fodbold-Danmark'.

- Vi forstår godt, at det er umuligt for fodbold-Danmark at følge med i, hvad månedlange forhandlinger i virkeligheden handler om, lyder det blandt andet i brevet.

Spillerrådet består af Simon Kjær, Christian Eriksen og Kasper Schmeichel.

De tre skriver i brevet - på vegne af hele landsholdet - at spillerne har haft mundkurv på under den sidste del af forhandlingerne, og derfor har det også givet "et ærgerligt billede af dansk fodbold, når man følger med i medierne".

- Men dels hører og forstår medierne kun i meget begrænset omfang, hvad der sker i forhandlingerne.

- Og dels tegnes mediebilledet mest af de nemme og alt for voldsomme personangreb mod os spillere eller mod Mads Øland, som vi har valgt til at repræsentere os via Spillerforeningen.

- Ofte fra folk, der slet ikke har nogen rolle i forhandlingerne eller i dansk fodbold, lyder det i brevet.

Artiklen fortsætter under billedet...

Eriksen, Kjær og Schmeichel mener, at mediernes dækning af konflikten har skabt et ærgerligt billede af dansk fodbold. Foto: Lars Poulsen.
Eriksen, Kjær og Schmeichel mener, at mediernes dækning af konflikten har skabt et ærgerligt billede af dansk fodbold. Foto: Lars Poulsen.

DBU og landsholdsspillerne blev i slutningen af september enige om den ny aftale, der gælder til og med EM-slutrunden i Tyskland i 2024.

Spillerrådet beskriver aftalen som 'en gevinst for alle parter i dansk fodbold'.

- Vi har kæmpet sammen for vores rettigheder - og for rettigheder og ordnede forhold for de kommende landsholdsspillere, så vi fortsat kan have et stærkt dansk landshold i en fremtid, hvor netop idéen om landshold er under pres fra blandt andre de store klubber og deres turneringer, hvor de store penge i fodbold ligger, lyder det i brevet.

Med aftalen sluttede konflikten mellem parterne, som kulminerede i begyndelsen af september, da DBU og landsholdsspillerne kunne ikke nå til enighed om en ny aftale.

DBU valgte i stedet at kigge efter spillere fra de lavere rangerende fodboldrækker til testkampen mod Slovakiet.

Det lykkedes DBU at sammensætte et hold af amatørspillere, som tabte 0-3 til Slovakiets landshold.

Fire dage senere var de sædvanlige spillere tilbage på landsholdet til Nations League-kampen mod Wales, efter at parterne var enige om en midlertidig aftale.

Det danske hold er i denne uge samlet i landsholdslejren og spillet lørdag endnu en kamp i Nations League mod Irland.

Simon Kjær sad med ved bordet, da aftalen blev forhandlet på plads. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold - 6. sep. 2018 - kl. 22:01 Afsløring: Sådan kom landsholdsaftalen på plads

Se også: Dansk stortalent på tavlen igen: Scorer før landskamp

Se også: Zorniger dropper omdiskuteret strategi: - Det er slut

Se også: Flot nok, Brøndby, men der er laangt op til FCK og FCM

431 kommentarer
Vis kommentarer