Landsholdet markerer Qatar-protest med særlig trøje

Kasper Schmeichel og co. vil være iført særlige trøjer, når deres tages holdfoto inden kampen mod Moldova

- Det vigtigste for mig er, at debatten ikke bliver skinger eller 'enten eller', siger Hjulmand om Qatar.

Spillerne på det danske fodboldlandshold vil være iført trøjer med et særligt budskab for at markere deres protest mod menneskerettighedsforholdene i Qatar, når der bliver taget holdfoto inden søndagens landskamp mod Moldova.

Det skriver Dansk Boldspil-Union (DBU) på sin hjemmeside.

Landsholdet meddelte lørdag, at man - ligesom Norge, Tyskland og Holland har gjort det i VM-kvalifikationskampe - ville vise sin utilfredshed over, at verdensmesterskabet næste år afholdes i ørkenstaten.

Det oplyses ikke, hvad der præcis vil stå på de trøjer, de danske spillere kommer til at have på, men at protesten sker i samarbejde med det hollandske landshold.

Trøjerne vil efterfølgende blive sat til salg, lyder det.

- Vi er alle imod de kritisable forhold i Qatar, både DBU og spillerne, siger DBU-direktør Jakob Jensen på hjemmesiden.

- Vi er stolte over, at spillerne vil vise deres holdninger sammen med landshold fra andre lande, og at det kan være med til at skaffe penge til migrantarbejderne og deres pårørende.

- Vi er i dialog med Amnesty om, hvordan vi bedst får pengene helt ud til arbejderne og deres familier, siger direktøren.

Danmarks kamp mod Moldova starter klokken 18.

Landsholdsfodbold Tre profiler helt ude

Simon Kjær og de øvrige danske landsholdsspillere forhindrer ofte modstanderne i at score, og de er dygtige til at bevare koncentrationen gennem samtlige 90 minutter, siger landstræner Kasper Hjulmand. - De sætter en ære i at holde nullet, siger han. Foto: Ariel Schalit/Ritzau Scanpix Landsholdsfodbold Landsholdet lukker modstanderne ned før EM

Før kampen mod Island bar de tyske landsholdsspillere t-shirts, der tilsammen dannede ordet Landsholdsfodbold - Ti år for sent at boykotte VM