Landsholdet tæt på rekord: Hareide kan skrive fodboldhistorie

Simon Kjær og holdkammeraterne bliver historiske, hvis de ikke taber til Panama – Danmark har aldrig tidligere været ubesejret 12 landskampe i træk

Hør Hareide fortælle om de overvejelser han har haft i forbindelse med de kommende kampe
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

11. oktober 2016!

En frygtelig dag for det danske landshold og en oplevelse de fleste gerne vil fortrænge. Der er gået 528 dage eller lidt mere end 17 måneder siden Danmark senest tabte en landskamp. 0-1 nederlaget til Montenegro i Parken gjorde ondt, men siden den kamp har Åge Hareides tropper ikke set sig tilbage – de har heller ikke tabt.

11 kampe uden nederlag
De har spillet 11 landskampe – seks sejre og fem uafgjorte – uden at tabe.

Til trods for, at det ’kun’ er en testkamp torsdag aften på Brøndby Stadion mod VM-deltageren Panama, kan kampen få historisk betydning for det danske fodboldlandshold.

Hvis Simon Kjær, Christian Eriksen, Kasper Schmeichel og holdkammeraterne slipper fra mødet mod Panama, verdensranglistens nummer 53, uden at tabe vil det være første gang nogensinde et dansk A-landshold er ubesejret 12 kampe i træk.

Åge Hareides tropper kan således blive det landshold med den længste stime uden nederlag i landsholdets 110-årige historie.

Bedste stime i 23 år
Ekstra Bladet har gennemgået samtlige A-landskampe siden den første i oktober 1908. Tre gange tidligere i løbet af de 829 officielle landskampe har Danmark haft perioder, hvor de har spillet 11 landskampe i træk uden at tabe.

Senest var i 1995, hvor Danmark det år vandt King Fahd Cup med 2-0-sejren over Argentina i finalen. Her var Richard Møller Nielsens tropper ubesejrede i hele kalenderåret 1995 – altså 11 kampe. Det var de også i 1992-1993 i kvalifikationen til VM.

Danmark har faktisk derudover én gang tidligere været ubesejrede i 11 landskampe i træk. Men her skal vi tilbage til perioden 1912-16 for at finde den stime.

I tiden med Morten Olsen nåede landsholdet 'kun' op på ti kampe uden nederlag. Det var i Morten Olsens ti første kampe som landstræner fra august 2000 til august 2001.

- Det er vigtigt, vi holder fast i den gode rytme vi opbyggede i 2017. Nu handler det om at bevare momentum og vindermentalitet. Det er selvforstærkende, når man spiller mange kampe uden at tabe, siger landstræner Åge Hareide.

Selvtilliden skal styrkes
For Simon Kjær, landsholdets anfører, bliver det landskamp nummer 75 mod Panama. På den måde kan hans jubilæumskamp blive særlig på flere måder.

- Jeg er stolt over at være anfører for holdet, da vi kvalificerede os til VM i Irland, men også over, at vi som gruppe har sammensat en så stærk stime uden nederlag. Det er en gruppe, som jeg glæder mig til at komme hjem og være sammen med, men også til at kæmpe sammen med på banen. forklarer Simon Kjær og uddyber:

- Det styrker os at vinde sammen. Et hold har altid brug for kollektiv selvtillid, at vi stoler på hinanden og tror på det, vi gør. Og dér hjælper sejre altså bare rigtigt meget. Et hold vokser ved at vinde, man bygger en slags følelse af usårlighed op - og får lettere ved at vinde igen næste gang, påpeger landsholdets anfører.

Simon Kjær har haft en svingende start på 2018. Han har været ude halvanden måned med en ryg- og lægskade. Men fik en stor optur med sejren på Old Trafford mod Manchester United i Champions League.

- VM har ligget i baghovedet hele vinteren siden sejren i Irland, men det er nu, at VM-forberedelserne starter for alvor. 2017 var et fantastisk år for os, og det er jo efterhånden lang tid siden, at vi har tabt en landskamp. Det beviser tallene, og det skal vi bygge videre på.

- Vi skal bruge de to landskampe til at finde hinanden igen og finde tilbage i de rigtige rytmer og mønstre på banen, men vi skal også arbejde hårdt for at vinde kampene. Vi spiller ikke om point, men vi spiller for at bygge på vores spil og så styrke den selvtillid, der skal hjælpe os til at levere vores bedste ved VM, siger landsholdets anfører.

Hvem trækker sorteper: Tre mand frem for én VM-billet

Eriksen på skånekost: - Sabrina har styr på det

Lasse Schöne scorer drømmemål i Ajax-sejr

Drillesyg Hareide: Vi er så meget rigere end danskerne

Her er Hareides Kvist-alternativ

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+