Annonce:
Annonce:

Landsholdet under pres: Her er Hareides ti hovedbrud

Landstræneren har nok at bekymre sig om før mødet med Montenegro i en kamp, hvor Danmark SKAL vinde

Åge Hareide kræver sejr over Montenegro. Her er ti punkter, han har grund til at bekymre sig om, før kampen tirsdag i Parken. Foto: Lars Poulsen
Åge Hareide kræver sejr over Montenegro. Her er ti punkter, han har grund til at bekymre sig om, før kampen tirsdag i Parken. Foto: Lars Poulsen
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Har vi falske forhåbninger? Er vi bare ikke bedre? Var det blot en udpræget defensiv offday, der betød nedturen mod Polen i lørdags?

Der er mange ubesvarede spørgsmål før tirsdagens møde med Montenegro, der er nummer 105 på verdensranglisten.

Men montenegrinerne har overrasket og topper lige nu gruppen med fire point – efter uafgjort i Rumænien og storsejr over Kasahkstan.

Her er ti udfordringer som landsholdet skal have styr på, hvis drømmene om VM 2018 fortsat skal leve.

1. Hurtigere boldomgang
Det var ikke særlig opløftende mod Polen at se, hvor langsomt Danmark spillede. Det lignede lidt possessions fodbold, som Morten Olsen prioriterede meget højt. Åge Hareide kan ikke bruge det til noget som helst, at Danmark havde bolden 59 procent af tiden mod Polen. De spillede alt for langsomt.

Annonce:

2. Mere bevægelse uden bold
Kampbilledet tirsdag i Parken kan sagtens ligne det vi så i lørdags mod Polen. En modstander, der står langt tilbage på banen og udelukkende satser på omstillinger. Derfor er det et krav, at spillere uden bold skal bevæge sig meget mere end tilfældet var lørdag aften.

3. Flere indlæg fra kanterne
Polakkerne var dygtige til at lukke Peter Ankersen og Riza Durmisi ned. Hvis Danmark skal tilbage på sporet, skal de til kanter bringes mere i spil. Og så skal der frem for alt slås flere indlæg i feltet.

4. Styr på den defensive organisation
Hvis man skal til VM, kan man ikke tillade sig mere end én offday i defensiven. Den sejlede rundt mod Polen. Uden styring, ledelse og organisation. Det er afgørende, at aftalerne bliver overholdt og tingene bedre afstemt. Det gælder eksempelvis også opbakningen til hinanden i bagkæden.

Annonce:

5. Udnyt bredden i truppen
Åge Hareide er meget konservativ i sin udtagelse af de 11 foretrukne. Han spiller helst med de samme spillere. Men Yussuf Poulsen kan han ikke holde ude af startopstillingen efter det eminente indhop mod Polen. Han bør sende Nicolai Jørgensen på bænken. Landstræneren bør også overveje at give William Kvist en pause for at give plads til en mere dynamisk Thomas Delaney.

6. Skab pladsen for Eriksen
Det er helt afgørende, at Christian Eriksen får rollen som Danmarks kreative omdrejningspunkt. Derfor skal holdkammeraterne være med til at skabe plads for ham. Polen har bedre spillere end Montenegro og det bør ikke hæmme ham, hvis de tirsdag også giver ham en permanent overfrakke. Her til bør Tottenham-spilleren være for klog og dygtig til at lade sig neutralisere.

7. Flere afslutninger på kort tid
Åge Hareide kræver få boldberøringer, direkte spil og hurtige afslutninger. De så man slet ikke i lørdags. Her spillede Danmark langsomt og uopfindsomt. Derfor er kravet mod Montenegro, at Danmark, når bolden er erobret er mere direkte og langt hurtigere kommer i feltet til afslutninger.

Annonce:

8. Plan B tidligere i spil
Først ti minutter før tid brugte Åge Hareide plan B mod Polen. Det var alt for længe at vente på at ofre en forsvarer, skifte system og spille på en anden måde. Han skiftede fra 3-5-2 til 4-4-2, men det nåede ikke at få effekt på den korte tid. Det skal overvejes at skifte system tidligere i kampen, hvis det ikke lykkes at åbne Montenegro på vanlig vis i 3-5-2 formationen.

9. Udnyt hjemmebanen
Danmark skal vinde kampene i Parken, hvis VM skal spottes i horisonten. Det handler om at udnytte hjemmebanefordelen. Spillerne skal tænde Parken, så modstanderne på den måde bliver presset. Men stemningen kan kun løftes i Parken, hvis spillerne leverer varen.

10. For nemme at læse
Åge Hareide står tilsyneladende med en enorm udfordring, der handler om, at Danmark er meget nemme at læse. Luk kanterne ned, sæt Christian Eriksen ud af spillet og lad Simon Kjær og til dels Jannik Vestergaard føre bolden frem, så sker der absolut intet. Landstræneren sagde faktisk før mødet med polakkerne, at de var nemme at læse, men svære at spille mod. De var svære at spille mod, men de overraskede ham fuldstændig med et defensivt udgangspunkt og var på ingen måder nemme at læse.

Hareide advarer: Montenegro stærke på dødbolde

Højbjerg savner kvalitet - fundamentet er skrøbeligt

Tøffe: Der mangler nogle nosser på landsholdet!

Hareide varsler ændringer mod Montenegro

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Pas på ønsker i Venstre - de kan gå i opfyldelse
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: