Landsholdets 'hyggeonkel' begravet - Elkjær og Piontek bar kisten

Masser af koryfæer til stede, da landsholdets mangeårige holdleder Kai Johansen blev begravet

Preben Elkjær, forrest til højre, og tidligere landstræner Sepp Piontek, i midten til venstre, var med at bære kisten ud med deres mangeårige ven (Foto: Anders Brohus)
Preben Elkjær, forrest til højre, og tidligere landstræner Sepp Piontek, i midten til venstre, var med at bære kisten ud med deres mangeårige ven (Foto: Anders Brohus)

En lille håndfuld af europamestrene fra 1992 var der sammen med andre koryfæer for at sige farvel, da holdleder og ikke mindst hyggeonklen og lynafleder Kai Johansen blev begravet fra den smukt beliggende Bredballe Kirke udenfor Vejle.

Kirken var mere end fyldt med familie, venner, bekendte og ikke mindst fodboldnavne, så der var flere, som måtte stå op under højtidligheden.

Her gik datteren Christinas tale til sin afdøde far lige i hjertet på de mange fremmødte, som efterfølgende var synligt berørte af hendes varme og velvalgte ord om sin far, der døde 1. december. Han blev 86 år.

Piberygende holdleder

Med til at bære kisten var blandt andre Preben Elkjær og Sepp Piontek, som holdt forbindelsen ved lige med Kai Johansen, efter at holdlederen var stoppet efter dansk fodbolds største triumf til dato – EM-triumfen i Göteborg.

Den triumf kom til at markere den piberygende Kai Johansens stop som holdleder efter 118 kampe og 14 år på bænken ved siden af Sepp Piontek og Richard Møller Nielsen.

Da kisten blev sænket i jorden, blev der sunget ’Dejlig er jorden’.

Fra EM-holdet 1992 så man anfører Lars Olsen sammen med John ’Faxe’ Jensen, John Sivebæk og Flemming Povlsen, mens der fra andre landsholdsårgange var spillere som Jens Jørn Bertelsen, Ole Kjær og Ivan Nielsen.

Fantastisk minderig

Også nogle af Vejles største navne igennem tiderne var mødt frem.

– Fantastisk minderig, kaldte en berørt Tommy Troelsen højtidligheden over Kai Johansen, som han som 17-årig blev holdkammerat med tilbage i 1957.

Året efter var de på holdet, da Vejle blev både dansk mester og pokalvinder.

Legenden Tommy Troelsen blev holdkammerat med Kai Johansen som 17-årig og sammen blev de danske fodboldmestre i 1958 (Foto: Anders Brohus)
Legenden Tommy Troelsen blev holdkammerat med Kai Johansen som 17-årig og sammen blev de danske fodboldmestre i 1958 (Foto: Anders Brohus)
 

Også Allan Simonsen, Ulrik le Fevre og Kaj Poulsen var blandt de mange, som mødte frem for at sige farvel til Vejle-legenden, hvor familien i dødsannoncen bad om, at man i Kais ånd i stedet for blomster, betænkte Vejle Boldklubs ungdomsafdeling.

I den sidste tid var Kai Johansen svækket, men han var med, da Vejle i forsommeren holdt 60 års jubilæum for klubbens første DM-titel.

Blandt de mange udenfor fodboldens verden var fra teatret skuespillerne og ægteparret, Paul Hüttel og Birthe Neumann

Se også: Trist dansk EM-helt: - Nåede ikke at sige farvel

Se også: Dansk landsholds-legende er død

1 af 4 EM-heltenes anfører Lars Olsen hilser på Jens Jørn Bertelsen med Ole Kjær i baggrunden (Foto: Anders Brohus)
2 af 4 Europas bedste fodboldspiller Allan Simonsen var blandt de mange til begravelsen (Foto: Anders Brohus)
3 af 4 Sådan husker fodbold-Danmark den mangeårige Kai Johansen med piben (Foto: Annelise Fibæk/Ritzau Scanpix)
4 af 4 Preben Elkjær, forrest til højre, og tidligere landstræner Sepp Piontek, i midten til venstre, var med at bære kisten ud med deres mangeårige ven (Foto: Anders Brohus)
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere