Landsholdets 'store patter' på DBU's dagsorden

Etisk Råd i DBU skal diskutere, om landsholdets sejrssang kan gå an...

Glæden var enorm, da landsholdet kvalificerede sig til VM i Dublin. Foto: Lars Poulsen
Glæden var enorm, da landsholdet kvalificerede sig til VM i Dublin. Foto: Lars Poulsen

Var det i orden, at landsholdsspillerne brølede 'store patter' efter jubelsangen ovenpå 5-1-sejren over Irland i november?

Ikke hvis man spørger en lang række fodboldfans, der efterfølgende diskuterede det under Mathias 'Zanka' Jørgensens Facebook-profil, hvor han havde lagt et tv-klip med sangen op.

Heller ikke Everyday Sexism Project Denmark, der har kritiseret landsholdet i skarpe vendinger.

I dag skal DBU's Etiske Råd så diskutere og tage stilling til videoen og dens indhold og finde frem til, om det er i orden, at spillerne gør brug af de ord - og er der brud på DBU's etiske retningslinjer.

Det skriver DR Sporten.

Der er tale om et muligt brud på den såkaldte Code of Conduct, der indeholder 11 retningslinjer, som alle i og omkring fodboldunionen bør efterleve.

Diskussionen var ophedet i de første dage efter kampen, og Lotte Reimar diskuterede det i sin klumme i Ekstra Bladet 24. november:

- Nu må I simpelt hen holde op! Nu vil den antisexistiske forening Everyday Sexism Project Danmark have det danske landshold til at lave om i deres sejrssang i omklædningsrummet, hvor de slutter af med at råbe ’store patter’!

- Jamen kan I da slet ikke se, at det er en kæmpe hyldest til det kvindelige køn, at det første, vores danske helte tænker på efter en sejr, er store patter? Ja, jeg bliver helt varm om hjertet!, skrev hun.

 

Se også: Chok før VM: Nøglemedarbejder siger op i DBU

Nicklas Bendtner scorede også i årets sidste kamp i Europa League, og nu har han ferie. Foto: AP Landsholdsfodbold - 11. dec. 2017 - kl. 16:46 Tænksom Bendtner: Første gang min plan er lykkedes

119 kommentarer
Vis kommentarer