Landsholds-kvinder fanget på hotelværelser

Kinas kvindelige fodboldlandshold er på grund af forholdsregler i forbindelse med coronavirus fanget mindst en uge endnu på hotelværelser i australske Brisbane

De bedste kvindelige fodboldspillere i Kina kommer ikke til at røre sig nævneværdigt i den kommende uge.

Det kinesiske landshold og alle officials og ledere - i alt 32 mennesker - er nemlig fanget i karantæne på deres hotelværelser i den australske by Brisbane.

Landsholdet skulle oprindeligt have spillet OL-kvalifikatiopnskampe i Wuhan, men de kampe blev på grund af coronavirus flyttet til Nanjing. Da virusen spredte sig, blev kampene i stedet flyttet til Sydney, hvorfor kineserne måtte tage til Australien.

Der er ikke meget at juble over for det kinesiske kvindelandshold, der i disse dage er fanget i karantæne på et australsk hotel. Foto: Phil Noble/Reuters/Ritzau Scanpix
Der er ikke meget at juble over for det kinesiske kvindelandshold, der i disse dage er fanget i karantæne på et australsk hotel. Foto: Phil Noble/Reuters/Ritzau Scanpix
 

Det gjorde de onsdag morgen, hvor de tog fra Shanghai til Brisbane. Da de for en uges tid siden havde opholdt sig i Wuhan, blev de omgående kørt til et hotel i Brisbane og derefter isoleret på værelser.

Queenslands Chief Health Officer, Jeannette Young, der delstatens øverste sundhedsfaglige chef, forklarer, at ingen af spillerne umiddelbart udviser symptomer på at være smittet, men at der ikke bliver taget nogen risiko.

- De har alle været meget samarbejdsvillige, ligesom det kinesiske konsulat også har det og hotellet med.

- Hvis nogen af fodboldspillerne udvikler nogen symptomer, vil vi naturligvis haste dem til et af vores fire hospitaler, så de hurtigt kan blive undersøgt, testet og isoleret, siger Jeannette Young ifølge ABC.

Der kan spillerne så sidde til miniumum 5. februar - to dage efter den planlagte kamp mod Thailand og blot en dag før opgøret mod Taiwan.

To opgør er endnu ikke blevet flyttet, men det asiatiske fodboldforbund, AFC, vil formentlig rykke hele turneringen, der altså også omfatter Australien.

De fire lande spiller om to pladser i en playoff-turnering med to hold fra den anden kvalifikationsgruppe. De fire skal i alt blive til to, der kan tage med værtsnationen Japan til sommerens OL.

FAKTA: Et nyt virus spreder sig i Kina

Flere end 200 personer har fået lungebetændelse forårsaget af det nye virus. Tre mennesker er bekræftet døde.

Kinesiske myndigheder og Verdenssundhedsorganisationen (WHO) oplyser, at en ny type corona-virus er årsag til et udbrud af lungebetændelse i byen Wuhan i det centrale Kina.

Nogle eksperter siger, at det nye virus muligvis ikke er så dødeligt som andre varianter af corona-virusset. Det gælder eksempelvis sars, der dræbte næsten 800 mennesker på verdensplan under et udbrud, der ligeledes begyndte i Kina, i 2002 og 2003.

Men hidtil ved eksperterne meget lidt om det nye virus. Herunder hvor det stammer fra, og hvor let det kan overføres mellem mennesker.

Bliv klogere på udbruddet her:

Kendte tilfælde:

* Den 20. januar bekræfter de kinesiske myndigheder 139 nye tilfælde og et tredje dødsfald. De nye tilfælde inkluderer tre uden for Wuhan, heraf to i Beijing. Det er første gang, at det bekræftes, at virusset har spredt sig til andre kinesiske byer.

* Indtil den 20. januar er der flere end 200 bekræftede tilfælde af personer med lungebetændelse forårsaget af det nye virus. Deres symptomer omfatter feber, hoste og åndedrætsbesvær.

* Af de 198 patienter i Wuhan er tre døde, mens 25 er erklæret raske.

* Der er også bekræftet to tilfælde af det nye virus i Thailand. Det drejer sig om to kinesiske turister fra Wuhan. I Japan er virusset også bekræftet. Her er der tale om en japaner, som havde besøgt Wuhan.

Eksperter ved meget lidt om det nye virus:

* Kinas nationale sundhedskommission oplyser den 19. januar, at kilden til virusset ikke er fundet.

* Udbruddet er stærkt knyttet til et fiskemarked i Wuhan. Dog afviser nogle patienter, som er smittet med virusset, at de har været i nærheden af dette marked.

* Sundhedsmyndighederne siger, at der er intet klart bevis for, at virusset let smitter fra en person til en anden. Men myndighederne kan ikke udelukke risikoen for, at virusset smitter mennesker imellem.

* De kommunale myndigheder i Wuhan har tidligere oplyst, at et ægtepar blev smittet med virusset den 15. januar. Mens manden, der først blev syg, arbejdede på det omtalte fiskemarked, nægter hustruen, at hun har været på markedet.

Modforanstaltninger:

* Der er ingen vaccine mod det nye virus.

* Kinesiske myndigheder har øget kontrollen med virusset forud for det kinesiske nytår i slutningen af januar, hvor mange af landets 1,4 milliarder indbyggere vil rejse til deres hjembyer eller udlandet.

* Lufthavnsmyndighederne i USA såvel som i mange asiatiske lande, herunder Japan, Thailand, Singapore og Sydkorea, har øget screeningen af passagerer fra Wuhan.

* WHO har sendt direktiver til hospitaler over hele verden for at beskytte mod virusset.

Kilde: Reuters/Ritzau

Riwal Readnez skulle have kørt etapeløb i Kina i næste måned, men frygten for videre udbredelse af coronavirus har drevet myndighederne til af aflyse årets udgave af Tour of Hainan. Foto: Ernst van Norde. Cykling Frygter for virus: Cykelløb aflyst

7 kommentarer
Vis kommentarer