Landsholdsanfører: Vi vil alle spille OL

Lasse Vigen Christensen har ikke talt med én eneste landsholdskammerat, der ikke ønsker at spille OL for Danmark

- Alle vil spille OL. jeg håber, Danmark stiller med det bedste landshold, siger landsholdets anfører Lasse Vigen Christensen
- Alle vil spille OL. jeg håber, Danmark stiller med det bedste landshold, siger landsholdets anfører Lasse Vigen Christensen
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

I måneder har der været tavshed fra de danske spillere, der kan være med ved sommerens OL-slutrunde i Brasilien.

Ingen af de unge talenter har ønsket at udtale sig om det dilemma, der er opstået, fordi topklubberne ikke vil frigive de hjemlige talenter. Hidtil har ingen sat ord på, hvor stor lysten er til en sommerudflugt til Brasilien.

Men nu træder Fulham-spilleren og anføreren for U21-landsholdet Lasse Vigen Christensen frem og fortæller, hvordan han oplever den tilspidsede situation fra spillernes side.

- Jeg er ikke stødt på én eneste landsholdskammerat, der ikke synes det vil være fantastisk at få oplevelsen ved at spille et OL.

- Det er mit indtryk, at alle mine landsholdskammerater brænder for at være med. OL er en helt unik oplevelse, som man ikke vil gå glip af, siger Lasse Vigen Christensen til Ekstra Bladet.

Landstrænerens dilemma: Vælger ikke sit eget OL-hold

De bedste skal spille med
Han har endnu ikke fået grønt lys fra sin klub til at deltage ved OL, men han forventer ikke, at det bliver et stort problem. Men lige nu i den aktuelle situation, hvor Fulham er i den tunge ende af Championship, er OL ikke temaet på dagsordenen i London-klubben.

- Jeg har ikke fået indikationer om, at OL vil være et problem for mig at deltage i, siger Lasse Vigen Christensen.

For ham er det vigtigt, at den kommende OL-trup bliver stammen fra den trup, der spillede U21-EM sidste sommer i Tjekkiet.

- Landstræneren skal selvfølgelig udtage de bedste spillere til OL. Det er afgørende, at vi fastholder dem stamme, vi har haft i et par år. Vi har en god trup, der kender hinanden. Og alle fortjener at få så stor en oplevelse som OL med, påpeger han.

Ingen vil gå glip af OL
Som professionel i Fulham har han kun fulgt med i ’krigen’ i den hjemlige andedam, hvor topklubberne ikke vil afgive de bedste spillere, fordi der skal spilles kval-kampe til Champions League og Europa League midt under OL-turneringen næste år.

- For os spillere er det en ærgerlig situation. Vi kunne måske godt ønske os lidt mere forståelse fra både trænere og ledere. Forståelse for, at vi ikke vil gå glip af den oplevelse som et OL vil være.

- Da vi voksede op, husker jeg hvor vigtigt det var for os, at vi fik vist os frem og spillede i de store turneringer. For unge spillere skal udvikles og udfordres mod de bedste. Nu står vi så foran en særlig og speciel oplevelse. Det vil ingen af os gå glip af, fastslår Lasse Vigen Christensen og pointerer:

- Det vil være uforståeligt, hvis politiske interesser og beslutninger skal sætte en kæp i hjulet for spillerne. For OL skal du være heldig at opleve én gang i dit liv som fodboldspiller, fastslår han.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis Herlufsholm var en muslimsk friskole ...

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind