Landsholdslegenden Henning Enoksen er død

Den tidligere fodboldlandsholdsspiller Henning Enoksen, som var med til at vinde OL-sølv i 1960, er død i en alder af 80 år, oplyser familien til TV2 Sport

Den tidligere fodboldlandsholdsspiller Henning Enoksen, som var med til at vinde OL-sølv i 1960, er død i en alder af 80 år.

Efter længere tids sygdom døde Henning Enoksen søndag aften. Han sov ind på et plejehjem, oplyser hans søn, Hans-Henrik Enoksen, til TV2 Sport.

Dødsfaldet skete dermed dagen inden, Henning Enoksen ville være blevet 81 år.

Henning Enoksen blev hyldet som en helt, da det i 1965 lykkedes Danmark at slå Sverige efter forgæves at have forsøgt i 14 år. Foto: Lars Hansen
Henning Enoksen blev hyldet som en helt, da det i 1965 lykkedes Danmark at slå Sverige efter forgæves at have forsøgt i 14 år. Foto: Lars Hansen
 

Venstrebenede Henning Enoksen dannede succesrigt angrebspar med Harald Nielsen, også kendt som Guld-Harald, på det danske landshold, der vandt OL-sølv i Rom tilbage i 1960.

I OL-semifinalen mod Ungarn scorede Henning Enoksen til 2-0 efter 76 minutter. Forinden havde Harald Nielsen gjort det til 1-0. De to angribere var også med i OL-finalen, som Danmark tabte 1-3 til Jugoslavien.

Den tidligere AGF og Vejle-spiller nåede at spille 54 kampe for Danmark, hvor det blev til 29 mål.

De 29 mål i rødt og hvidt gør Henning Enoksen til den spiller, der har scoret syvendeflest mål for Danmark nogensinde.

Fra 1957 og frem til 1961 spillede Henning Enoksen i Vejle Boldklub, hvor det blev til et dansk mesterskab i 1958. Fra 1962 til 1966 spillede han i AGF. Han stoppede karrieren i 1967.

Efter sin aktive karriere som fodboldspiller fortsatte han med at arbejde for Dansk Boldspil-Union (DBU), hvor han blandt andet fik indflydelse på træneruddannelsen i sit job som formand for træner- og uddannelsesudvalget.

For ti år siden blev Henning Enoksen ramt af knoglekræft i skinnebenet, og han fik senere amputeret venstre ben. For få år siden fik han desuden konstateret demens.

Henning Enoksen efterlader sig konen Vibeke samt de tre børn Hans-Henrik, Dorte og Anne-Mette. Han skal begraves fra Grenaa Kirke tirsdag 4. oktober, skriver TV2 Sport.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen