Annonce:
Annonce:

Landsholdsprofil er halv tysker: Nu vil han drille familien

Den store midterforsvarer Jannik Vestergaard plejer at holde med Tyskland, men tirsdag aften er han opsat på at besejre sin mors fødeland

Jannik Vestergaards mor er tysk, og den danske landsholdsspiller vil gerne drille den tyske del af familien efter landskampen i Brøndby. Foto: Lars Poulsen
Jannik Vestergaards mor er tysk, og den danske landsholdsspiller vil gerne drille den tyske del af familien efter landskampen i Brøndby. Foto: Lars Poulsen
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

BRØNDBY (Ekstra Bladet): Han har prøvet det før, men alligevel bliver det specielt for Jannik Vestergaard, når Danmark og Tyskland tirsdag aften liner op til nationalmelodi på Brøndby Stadion.

Den store forsvarsspiller har tysk mor og kan uden problemer synge med på begge nationalmelodier. Hvis han ville!

- Når man står til hymnen, er man ligesom i en tunnel og er meget fokuseret på de opgaver, der venter én.

- Men det er da uundgåeligt, at man ikke lige mærker det. Tyskland har en plads i mit liv og i min opvækst, siger den 24-årige midterforsvarer, der har boet hele sit voksenliv syd for grænsen.

Han kunne have valgt at optræde for tyskerne, som da også viste interesse for ham, da Vestergaard var teenager. Han valgte sit eget og sin fars fødeland og har flere gange stået over for Tyskland.

Annonce:

- Jeg har vænnet mig til, at jeg nogle gange har familie på den anden side. Det er også sket i ungdomsregi, så det er ikke helt nyt, men det bliver da sjovt.

- Jeg tror, at min tyske familie håber, at det går mig godt, men at Tyskland vinder. Så jeg håber at kunne drille dem, hvis vi skulle gå hen og skabe en lille overraskelse, siger Jannik Vestergaard til Ekstra Bladet og tilføjer, at han så absolut holder med tyskerne, når de møder alle andre end Danmark…

Vestergaard i duel med Yussuf Poulsen, som også optræder i Bundesligaen til daglig. Foto: Lars Poulsen
Vestergaard i duel med Yussuf Poulsen, som også optræder i Bundesligaen til daglig. Foto: Lars Poulsen

Kampen mod Tyskland er en markering af, at det er 25 år siden, at de to lande mødtes i EM-finalen i Göteborg.

Tyskerne stiller uden flere af stjernerne i testkampen i Brøndby, men det betyder ikke nødvendigvis nogen stor svækkelse.

- For flere er det en kæmpe mulighed for at spille for det tyske landshold, som de ellers ikke havde fået. For nogle kan det være den eneste gang, at de er på landsholdet, så jeg tror, at de vil være meget motiverede.

Annonce:

- Det er ikke den absolutte a-kæde, vi møder, men der er alligevel store profiler fra Bundesligaen og fra store klubber i udlandet, siger Jannik Vestergaard og nævner Paris’ Julian Draxler og Arsenals Shkodran Mustafi.

- Jeg kender mange af dem. Nogle har jeg spillet med, andre har jeg lært at kende efter mange år i Bundesligaen.

- Jeg har fulgtes med flere af dem, og det bliver sjovt at få hilst på dem, siger den stærke Gladbach-forsvarer.

Tyskland spiller senere på sommeren Confederations Cup i Rusland, og kampen mod Danmark er en forberedelse til VM-generalprøven.

Og selv om tyskerne mangler nogle stjerner mod de rød-hvide, er kravet til Joachim Löws mandskab det samme som altid: Sejr.

- Tyskere lærer hele vejen op gennem systemet, at de bare skal vinde. De vil gå ind og sige ’det er bare Danmark, og dem skal vi selvfølgelig slå’.

Annonce:

- Men de forventer ikke, at det kommer af sig selv, og her hjælper den tyske disciplin og hårde arbejde dem. Det er også en udfordring for dem, siger Jannik Vestergaard, der som et ekstra lille krydderi kan få sin første kamp nogensinde på Brøndby Stadion.

Han spillede i klubben som ungdomsspiller, men skiftede til Hoffenheim, inden han nåede at komme i spil til førsteholdet.

Danmark møder Tyskland kl. 20.45 på Brøndby Stadion. Ekstra Bladet livedækker kampen, der desuden kan ses på Kanal 5

Hollandsk legende ude med riven: Dolberg præsterer for lidt

Hektiske dage for ny landsholdskomet: Fra Kasakhstan til topklub

Jan Bech: 2013 var en nærdødsoplevelse i Brøndby

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Deres løgne skyldes had eller kærlighed til Messerschmidt

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: