Landsholdsprofil: Her holder vi alle sammen

Nicolai Jørgensen erkender, han ikke kan tillade sig at slappe af, selv om mange af VM-billetterne allerede er delt ud - han skal hjem i Holland og arbejde hårdt og ikke mindst - score nogle mål

Nicolai Jørgensen skal genfinde formen i Feyenoord de kommende månder før VM. Foto: Lars Poulsen.
Nicolai Jørgensen skal genfinde formen i Feyenoord de kommende månder før VM. Foto: Lars Poulsen.

Det kan godt være Nicolai Jørgensen ikke har ramt det høje, stabile niveau, han viste i sidste sæson, hvor han blev topscorer i Æresdivisionen. Men han går alligevel rundt med et stort smil i landsholdslejren forud for tirsdagens testkamp mod Chile.

- Den landsholdstrup vi har nu, er den gruppe, der helt sikkert har haft det bedst med hinanden. Folk virker glade og meget positive, forklarer Nicolai Jørgensen.

En af forklaringerne på den gode harmoni, de mange smil og det fine humør, er Åge Hareides ledelsesstil, mener Nicolai Jørgensen.

- Vi har frihed under ansvar. Selv om vi er professionelle, er det rart, at vi kan gå ud at spise sammen, så vi får lidt adspredelse og kommer ud for hotellets område.

- Åge giver os nok den frihed, fordi ingen misbruger det. Alle kommer til tiden og yder, hvad de skal på banen, forklarer Nicolai Jørgensen, der dog erkender, han har en smule at arbejde videre med forud for VM.

-  Det er ikke en sovepude, at der allerede er mange sikre pladser i VM-truppen. For mit eget vedkommende er jeg helt på det rene med, at jeg skal genfinde det niveau, jeg havde før jul. Jeg kan slet ikke tillade mig at smide mig ned og slappe af. Jeg skal arbejde benhårdt de kommende måneder, siger angriberen.

Åge står fast: Nægter at skifte ud på trods af formsvigt

Drømmeskifte kiksede for dansk stjerne: 'Problemet var, at det kom ud'