Landsholdsprofil: I kan ikke lide den måde jeg spiller på

- Men jeg er utrolig glad for den måde, jeg har udviklet mig på som fodboldspiller i Tyskland, siger Yussuf Poulsen, der allerede i denne sæson har haft flere afslutninger end hele sidste sæson

Yussuf Poulsen har siden scoringen mod Peru ved VM haft en stærkt, opadgående formkurve. Men han mener ikke, at danskerne kan lide den måde, han spiller på. Foto: Lars Poulsen
Yussuf Poulsen har siden scoringen mod Peru ved VM haft en stærkt, opadgående formkurve. Men han mener ikke, at danskerne kan lide den måde, han spiller på. Foto: Lars Poulsen

CARDIFF (Ekstra Bladet): Hans rolle på landsholdet har udviklet sig markant under Åge Hareide og siden VM-slutrunden har fodboldformen kun peget i én retning for den hurtige, fysisk stærke kantspiller.

Han har taget gevaldige skridt fodboldmæssigt, hvor han i dag er et fyrtårn på landsholdet og en markant profil på et af Tysklands bedste klubhold, RB Leipzig.

Alligevel går han rundt med det indtryk, at den almene fodboldglade dansker ikke er begejstret for ham som fodboldspiller.

- Det er mit klare indtryk, at ikke mange i Danmark kan lide den måde, jeg spiller fodbold på, siger 24-årige Yussuf Poulsen og uddyber:

- Danskerne synes mere Christian Eriksen er den perfekte fodboldspiller, fordi han som spiller er mere lækker at se på end mig. Teknisk, fodboldmæssigt og underholdningsmæssigt er det mit indtryk, at danskerne synes han er den perfekte fodboldspiller, forklarer han.

Påvirkes ikke af andres mening
Når det er sagt, påvirker det på ingen måder Yussuf Poulsen, hvad den almene fodbolddansker synes om den måde, han spiller fodbold på.

- Da jeg var ung og usikker på mig selv, læste jeg artikler om mig selv på alle medier. Det gør jeg ikke længere.

- Jeg husker, da jeg skiftede til Tyskland, at mange var kritiske over, hvad jeg skulle i en tysk 3. liga klub. Men jeg har lært utrolig meget af det miljø, jeg har været i de seneste fem et halvt år i Tyskland, påpeger han.

På klubholdet spiller han en stor rolle både på og udenfor banen. Han er viceanfører og en del af spillerådet i RB Leipzig.

På landsholdet har han udviklet sig til en nøglespiller og ét af de første navne på holdkortet, men han spiller slet ikke så fremtrædende en rolle uden for banen. Aktuelt er han femte-yngste i truppen og slet ikke en af dem, der spiller en centralt rolle i landsholdets spillerråd.

Der har i landsholdsregi også været perioder, hvor han har svinget meget i niveau. Men VM-slutrunden i sommer var ligesom startskuddet til en lang, stabil periode på banen.

Yussuf Poulsen i selskab med Lukas Klostermann har været stærkt spillende for Leipzig i denne sæson, hvor han har scoret seks gange. Foto: Jens Meyer, AP.
Yussuf Poulsen i selskab med Lukas Klostermann har været stærkt spillende for Leipzig i denne sæson, hvor han har scoret seks gange. Foto: Jens Meyer, AP.
 

Skyder mere på mål
VM gav ham i hvert fald et eminent afsæt til sæsonen, hvor han er blevet en markant profil i RB Leipzig.

Han har allerede scoret seks gange i sæsonen på klubholdet og har lige nu scoret lige så meget som manden tyskerne betegner som landets bedste angriber, holdkammeraten Timo Werner.

Så sent som i weekenden nettede Poulsen to gange i 3-0 sejren over Bayer Leverkusen.

- Jeg tror faktisk, jeg allerede på nuværende tidspunkt har haft lige så mange afslutninger i denne sæson som i hele sidste sæson, forklarer Yussuf Poulsen.

Det er dog på ingen måder tilfældigt, han er blevet mere skydegal.

- Jeg har længe arbejdet meget med at komme mere i feltet og komme i de rigtige positioner, hvor bolden dumper ned. Den gjorde den eksempelvis i weekenden, da jeg scorede mod Leverkusen.

Yussuf Poulsen er begyndt at skyde mere på mål og opsøge de tilfældige situationer i straffesparksfeltet. Det giver forhåbnetligt også bonus for landsholdet. Foto: Lars Poulsen.
Yussuf Poulsen er begyndt at skyde mere på mål og opsøge de tilfældige situationer i straffesparksfeltet. Det giver forhåbnetligt også bonus for landsholdet. Foto: Lars Poulsen.
 

 

Længe det samme sted
 - Det handler om, at jeg er blevet bedre til at opsøge de situationer, hvor jeg kan få en gratis chance i feltet, forklarer han og understreger:

- Den bedste indikation på, at jeg er i god form, er, at jeg er ligeglad med de fejl, som jeg ligesom alle andre laver i kampene. Når det ikke går godt, så bliver man irriteret over for de små fejl, det gør man ikke, når det går godt, pointerer Yussuf Poulsen.

Med fem et halvt år i samme klub er Yussuf Poulsen lidt atypisk i det store billede, hvor mange skifter klub efter få sæsoner det samme sted. Men det behov har han ikke.

- Du ved aldrig, hvad der sker i fodboldverdenen. Men som det er gået og den udvikling, jeg har gennemgået både som spiller og menneske har jeg ikke travlt med at komme afsted. Jeg er glad for livet både på og uden for banen i Leipzig, smiler han.

Schmeichel er tømt for ord: - Billederne forsvinder aldrig

Sisto øjner lys i mørket: Ny træner kan blive redningen

Hareide holder ny anfører hemmelig: - Derfor vil jeg ikke sige det

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

En fuldtonet skandale