Annonce:
Annonce:

Landsholdsprofil med kæmpe sviner til Tøffe: Han er den laveste fællesnævner

William Kvist og Stig Tøfting - kan man finde to mere vidt forskellige fodboldtyper i det danske midtbanelandskab?

William Kvist kommer med lidt af en bemærkning om Stig Tøfting i et interview med Information. (Foto: Lars Poulsen)
William Kvist kommer med lidt af en bemærkning om Stig Tøfting i et interview med Information. (Foto: Lars Poulsen)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

William Kvist indrømmer brugen af bevægelsesprofessorer, aggressiv trancedans, slå-session med mentaltræner, saftpresser og power naps til lyden af regndråber i sin fodboldkarriere.

I et stort interview med avisen Information taler William Kvist ud om op- og nedture. Om at hele tiden at skulle messe sin viden til sine omgivelser, hvordan man kunne tilegne sig værktøjer, der kunne forbedre en - og ikke kun fysisk.

Og så bruger han Ekstra Bladets fodboldkommentator Stig Tøfting som sin diametrale modsætning, når han skal forholde sig jargonen i omklædningsrummet og sender denne sviner afsted:

- Men det er klart, at sådan en som Stig Tøfting er prototypen på alt det gammeldags ved fodbold – den laveste fællesnævner, det platte og fordummende.

Annonce:

Stig Tøfting har hidtil ikke ønsket at forholde sig til kritikken med andet end en knastør bemærkning om, at han og Kvist; 'står vist som Yin/Yang i alle livets facetter'.

- Fodbold er som et totalteater, hvor den arketypiske midtbanespiller forventes at løbe rundt med ild i øjnene og råbe, mens han sparker de andre ned. Det skaber en machokultur, hvor der ikke er megen plads til sårbarhed og utilstrækkelighed, lyder det fra William Kvist i Information.

Nedturen total: Troede han skulle spille i Manchester United
I interviewet fortæller FCK-midtbanespilleren, hvordan han hele tiden troede, han havde fundet vejen til at forvandle sten til guld. Og han delte gerne sine alkymistiske livserfaringer og 'vise sten' undervejs på Facebook. Indtil han ikke længere gjorde det.

For med nedturen fra Stuttgaart over Fulham og Wigan, blev det sværere og sværere at fremstå som en, der havde forvandlet sten til noget som helst andet end grus.

Annonce:

- Jeg havde forestillinger om, at jeg skulle komme til at spille for Manchester United, men endte på bænken i Wigan. Og det regnede. Så sad jeg der og tænkte: Jeg dør af det her, jeg kommer aldrig nogensinde til at spille fodbold på højt plan igen. Vil mine venner stadig være mine venner? Den slags fjollede tanker havde jeg faktisk. Det var her, det kulminerede for mig i forhold til mængden af redskaber, jeg brugte, sagde Kvist, der dog stadig drikker grøn te, laver åndedrætsøvelser og powernapper til lyden af regndråber!

I dag har midtbanegeneralen rejst sig og nyder igen stor anerkendelse for sine præstationer i FC København og på det danske landshold.

Stærkt bekymret landstræner fik det helt dårligt

Bombede Danmark tilbage mod VM: Nu skal stjernen giftes med kæresten

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Jakob Ellemann spiller hasard med befolkningens retsbevidsthed

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: