Landsholdsspiller blev fejlagtigt mistænkt for at være terrorist

Politiet blev tilkaldt, da gæster på et belgisk hotel fandt Roma-stjernen Radja Nainggolans adfærd mistænkelig

Radja Nainggolan, der til dagligt spiller for AS Roma og det belgiske landshold, var udsat for en noget speciel oplevelse tidligere på ugen. (Foto: AP)
Radja Nainggolan, der til dagligt spiller for AS Roma og det belgiske landshold, var udsat for en noget speciel oplevelse tidligere på ugen. (Foto: AP)

Fredag er det en uge siden, at flere terrorangreb fandt sted i Paris og sendte chokbølger gennem hele Europa.

Flere tråde førte efterforskningen til Belgien, hvor der torsdag blev foretaget en omfattende razzia af politiet i flere forstæder til Bruxelles. Det førte til anholdelse af ni personer, der alle menes at have tilknytning til de voldsomme angreb i Frankrig.

Politiets gøren og laden i og omkring den belgiske hovedstad stod på den led i stærk kontrast til den opgave, selvsamme ordensmagt rykkede ud til to dage tidligere.

Tirsdag havde gæster på Radisson Blu Astrid hotel i Antwerpen således slået alarm til myndighederne, da de mistænkte en af de andre besøgende på stedet for at være terrorist.

Harry Kane og de øvrige spillere fra Premier League viser i den kommende runde sympati med Frankrig efter de blodige angreb i Paris. (Foto: AP) Premier League Fransk nationalsang spilles før Premier League-kampe

Det viste sig at være helt forkert. Ganske vidst vakte frisuren på Radja Nainggolan opsigt, men det er givetvis også det eneste, der kan fremkomme farligt ved belgieren.

For Nainggolan begår sig til dagligt som professionel fodboldspiller i AS Roma og er tilmed en af profilerne på det belgiske landshold. Med andre ord et kendt ansigt.

I hvert fald for de fremmødte politibetjente, der hurtigt afblæste alarmen. Ordensmagten genkendte Nainggolan, der havde overskud til at tage situationen med et smil og en kæk bemærkning.

- Det er tydeligt, at jeg har et udseende, som er skræmmende. Heldigvis genkendte politiet mig, siger Nainggolan til den belgiske avis La Dernière Heure.

Den 27-årige midtbanespiller, der har indonesiske aner fra faderen, tog sig endda tid til at stille op til fotografering med betjentene. De fik dermed et minde med hjem fra en opgave, som nok ikke udartede sig helt, som politifolkene på forhånd havde forestillet sig.

Nainggolan var udtaget til Belgiens landshold, der efter planen skulle have mødt Spanien tirsdag aften. Dette opgør blev dog aflyst af sikkerhedsmæssige årsager.